15 one-stop-marktplaatsen voor ethisch en duurzaam winkelen

By | May 12, 2023

De redacteuren van Good Trade onderschrijven producten die we persoonlijk hebben onderzocht, getest en waar we oprecht van houden. Lees hier meer over onze methodologie en ons bedrijfsmodel.

Het vinden van eerlijke en duurzame producten kan veel onderzoek (en tijd!) vergen. In plaats daarvan kun je je wenden tot deze winkels die hun producten samenstellen op basis van hun eigen waarden, waaronder eerlijke arbeidsnormen, biologische ingrediënten en teruggeefinitiatieven. Als je eenmaal een winkel hebt gevonden die je vertrouwt, kun je bij hen terecht voor alles wat op je lijstje staat, of het nu gaat om fairtradekleding, duurzame huishoudelijke artikelen of biologische huidverzorging!

Deze 15 marktplaatsen verkopen samengestelde ethische goederen van ambachtslieden over de hele wereld. Ze zijn onze go-to-places als we op zoek zijn naar eerlijke en ethisch geproduceerde producten. Heb je een favoriet? Zet het in de reacties hieronder, en we zullen het bekijken. ✨


Beste algemeen | Beste voor huishoudelijke artikelen | Beste voor kruidenierswaren


1. Etsy

Best voor | Op maat gemaakte, vintage en handgemaakte goederen, meubels, kleding, sieraden, decor
Ethiek | Aangedreven door 100% hernieuwbare energie, werkend aan het bereiken van netto nulemissies, voorstanders van beleid dat creatieve ondernemers en kleine bedrijven ten goede komt
Prijsbereik | $–$$$$

Etsy is jouw one-stop-shop voor alles wat handgemaakt, vintage, custom en uniek is. Deze wereldwijde online marktplaats ondersteunt kleine bedrijven en ondernemers door een platform te bieden dat het gemakkelijk maakt om ambachtelijke goederen te kopen en verkopen, in het comfort van uw eigen huis. Terwijl je de site verkent, ontdek je honderdduizenden prachtig vervaardigde meubels, kleding, sieraden, woonaccessoires en meer. Winkel met gemak in de wetenschap dat u kleine bedrijven ondersteunt en een zinvol inkomen genereert!


2. Gedijen op de markt

Best voor | Boodschappen, natuurlijke bad- en schoonmaakproducten, wijn en koffie
Ethiek | Eerlijke handel, biologisch, natuurlijk, ethisch, geeft terug
Prijsbereik | $–$$

Een online markt gebaseerd op het principe dat iedereen “toegang tot gezonde producten, betrouwbare informatie en betaalbare prijzen” moet hebben. Thrive Market maakt gezond leven voor iedereen gemakkelijk en betaalbaar. Of je nu op zoek bent naar natuurlijke wijnen, fairtrade-snacks, wreedheidvrije badsets of zelfs producten voor huisdieren, deze one-stop-shop heeft wat je nodig hebt.


3. Pakket gratis

Best voor | Herbruikbare bad- en lichaamsproducten, huis en keuken, bulkaankoop
Ethiek | Gerecycleerde en composteerbare verpakkingen, zero & low-waste-praktijken, geven terug aan verschillende oorzaken
Prijsbereik | $–$$$

Pakket Gratis verlegt de grenzen als het gaat om duurzame producten voor huis, keuken en persoonlijke verzorging. Deze samengestelde online marktplaats biedt goederen in herbruikbare, hervulbare, composteerbare of recyclebare opties en 100% plasticvrije verpakkingen. Package free werkt ook samen met milieuvriendelijke merken die de planeet steunen, waardoor het gemakkelijk is om nieuwe duurzame merken te ontdekken! Elimineer producten voor eenmalig gebruik en kunststoffen door simpelweg hun kits te proberen, of zelfs door u te abonneren om ze automatisch volgens uw schema te laten verzenden. Het is een win-win!


4. Credo

Best voor | Schone schoonheid en huidverzorging
Ethiek | Duurzame verpakking, dierproefvrij, eigendom van vrouwen, schoonheidsrecyclingprogramma, geeft terug
Prijsbereik | $-$$

Als je geïnteresseerd bent in schone schoonheid, maar je overweldigd voelt door het onderzoek dat nodig is om de juiste merken te vinden in je favoriete winkels, dan is Credo je nieuwe beste vriend. Met hun toewijding aan duurzame, ethische en transparant schone schoonheid, nemen ze het giswerk weg bij het zoeken naar echt veilige producten, zodat u niet hoeft te worden misleid door greenwashing. Alle merken zijn vrij van de 2700+ ingrediënten op hun Dirty List®, waardoor je er gerust op kunt zijn dat alles wat je daar koopt echt schoon is.


5. Ongewone goederen

Best voor | Unieke en gepersonaliseerde geschenken
Ethiek | Gecertificeerd B Corp, dierproefvrij, ambachtelijk en ambachtelijk gemaakt, gerecyclede en upcycled artikelen, milieuvriendelijke verpakking, teruggaven, leefbaar loon en eerlijk betaald verlof om gezinsredenen
Prijsbereik | $-$$$

Als je de uitgestrekte handwerkmarkten niet kunt halen, maar je wilt echt die hoogwaardige items vinden, dan is Uncommon Goods jouw antwoord. Gevuld met prachtige, grillige en nuttige goederen die allemaal zijn gemaakt door ambachtslieden en ambachtslieden, zul je zeker iets vinden voor elke persoon op je lijst voor elke gelegenheid om het hele jaar door iets cadeau te doen. (En als de persoon op uw lijst is Jij en de gelegenheid is Het is vrijdag, we vertellen het niet!)


6. GOEDE

Best voor | Kunstig en ethisch ontworpen huishoudelijke artikelen en decor
Ethiek | Gecertificeerd B Corp, lid van 1% for the planet, eigendom van Black, klimaatneutraal gecertificeerd
Prijsbereik | $$-$$$

Voor een marktplaats die specifiek wordt over het promoten van goed ontwerp met goede waarden, is GOODEE onverslaanbaar. Bekijk producten op basis van ethiek, zoals koolstofreductie, behoud van erfgoedambachten, armoedebestrijding en meer om woonaccessoires en decoraties te vinden die meer zijn dan alleen mooi. Van kaarsen tot bath & body, lifestyleartikelen voor kinderen en tuinmeubilair, vind stukken met een verhaal die ook goed zijn voor mens en planeet.


7. Begeleiden

Best voor | Huishoudtextiel & wandtapijten
Ethiek | Eerlijke handel, ambachtelijk gemaakt, geeft terug, B Corp
Prijsbereik | $$–$$$

Als je op zoek bent naar unieke woonartikelen of kledingstukken die mooi en krachtig zijn, dan ben je bij Accompany aan het juiste adres. Het merk is toegewijd aan het vinden van ambachtelijk gemaakte, fairtrade en filantropische mode, huishoudelijke artikelen en accessoires. Met een zorgvuldig samengestelde online winkel heeft elke aankoop die u doet een doel. Dankzij zijn ambachtelijke relaties en krachtige normen heeft Accompany een positieve lokale impact.


8. Helder

Best voor | Eco-bewuste levensstijl en groene huisartikelen
Ethiek | Klimaatneutraal gecertificeerd, fairtrade, recyclebaar en milieuvriendelijke verpakking
Prijsbereik | $-$$

We houden van Brightly, niet alleen vanwege de gemakkelijk te winkelen selectie van groene en milieuvriendelijke lifestyle-artikelen, maar ook vanwege de oordeelvrije toewijding om de gemiddelde klant te leren hoe hij bewustere burgers van onze planeet kan zijn. Het motto van het platform, “Planet over perfection”, herinnert ons eraan dat het vaak de kleine, dagelijkse ruilingen zijn die een grote algehele impact kunnen hebben, en de site maakt het gemakkelijk om schadelijke items in onze huizen te vervangen door groenere opties. Elk product heeft duidelijke, gemakkelijk te begrijpen labels, zodat u bewust kunt winkelen voor goederen die schoon, goed voor de planeet of afvalvrij zijn.


9. Eten52

Best voor | Kwalitatieve keuken- en eetproducten
Ethiek | Vintage shop, artisanale producten, DEI initiatieven met een transparante voortgangsrapportage
Prijsbereik | $$-$$$

Voor de fijnproevers en liefhebbers van woonaccessoires, je kunt Food52 echt niet verslaan, een online marktplaats, bron en community voor alles wat met eten, koken en goed leven te maken heeft. Van onmisbare apparaten tot kookgerei dat bedoeld is om een ​​leven lang mee te gaan, dit zijn de goederen waarop u kunt rekenen voor een goed gevulde, geliefde en veel gebruikte keuken. En als je echt iets bijzonders en duurzaams wilt, ga dan naar hun vintage winkel!


10. Rêve En Vert

Best voor | Duurzame luxe producten
Ethiek | Organische, lage afvalnormen, lokale empowerment, eerlijke arbeidsnormen
Prijsbereik | $$$–$$$$

Rêve En Vert is een duurzame luxewinkel die zich inzet voor het verbeteren van de wereld via zijn mode- en lifestyle-marktplaats; het merk kenmerkt zich alleen door ontwerpers die werken met respect voor mens en planeet. Verwacht organische, opnieuw gemaakte, lokale en fairtradecollecties van kleding, sieraden, geschenken en accessoires te zien.


11. ZWART + GRN

Best voor | Volledig natuurlijk bad, schoonheid en wellness door zwarte ambachtslieden
Ethiek | Ondersteunt zwarte ambachtslieden, duurzame en dierproefvrije producten, milieuvriendelijke verpakkingen
Prijsbereik | $

Nu de markt voor schoonheids- en wellnessproducten voor zwarte vrouwen wordt overspoeld met synthetische en giftige chemicaliën, richtte Dr. Kristian Blk + Grn op, in de hoop schone producten voor zwarte vrouwen te normaliseren en tegelijkertijd de zwarte vrouwelijke ondernemers te financieren die ze maken. Blk + Grn zit boordevol natuurlijke huidverzorging, haarverzorging, menstruatieproducten en meer, samen met een levendige lijst van ambachtslieden met hun goederen en biografieën. Alles is zorgvuldig gekozen en op kwaliteit getest door gezondheidsexperts van Black, om nog maar te zwijgen van het feit dat het wordt verzonden in een milieuvriendelijke verpakking.


12. Tienduizend dorpen

Best voor | Fairtrade sieraden en keukenartikelen
Ethiek | Eerlijke handel, empowerment van ambachtslieden, eer aan ambachtelijke technieken
Prijsbereik | $–$$

Al meer dan 70 jaar is Ten Thousand Villages een pionier van de fairtrade-beweging en legde het de basis voor duurzame verandering in meer dan 30 ontwikkelingslanden. De winkel biedt ruimte aan mensen om de leiding over hun eigen leven te nemen en iets voor zichzelf op te bouwen. We houden ervan dat elk product wordt gemaakt door onafhankelijke kleinschalige ambachtelijke groepen, coöperaties en workshops. Alles is hier gemaakt met liefde, lokale materialen en aloude vaardigheden.


13. De verantwoorde winkel van Verishop

Best voor | Kleding, huishoudelijke artikelen, schoonheids- en huidverzorgingsproducten
Ethiek | Duurzaam, dierproefvrij, biologisch, niet giftig, eerlijke handel, geeft terug
Prijsbereik | $-$$$

Of je nu op zoek bent naar dierproefvrije cosmetica of kleding van filantropische merken, Verishop beheert het beste op het gebied van schone schoonheid, fairtrade huishoudelijke artikelen en duurzame mode. We houden vooral van de minimalistische esthetiek van het merk – en weten dat elke aankoop bij Verishop jarenlang een hoofdbestanddeel van onze kleerkasten en routines zal zijn. Je kunt de producten sorteren op merk of oorzaak om precies te vinden wat je nodig hebt.


14. Goed gedaan

Best voor | Een gecentraliseerde markt- en browserplug-in voor doe-goede producten
Ethiek | B Corp, geeft terug
Prijsbereik | $$–$$$

DoneGood maakt bewust winkelen gemakkelijker dan ooit met zijn platform. Blader door meer dan 200 merken voor ethische en duurzame producten, vaak met kortingscodes van DoneGood! Het bedrijf werkt samen met merken als Nisolo, BOLD Swim, zodat u alles kunt vinden, van huishoudelijke artikelen tot bodyscrubs. Het beste van alles is dat DoneGood een plug-in heeft gemaakt om u de beste ethische, betaalbare alternatieven te bieden wanneer u mainstream winkelt via Google en meer.


15. Eerlijke passaatwinden

Best voor | Kleding & tassen
Ethiek | Eerlijke handel, behoud van traditionele ambachten, duurzame materialen, empowerment van vrouwen
Prijsbereik | $$

Fair Trade Winds is een online en offline leider in de fairtradebeweging, op zoek naar de bedrijven die strijden tegen fast fashion en massaproductie. Het familiebedrijf heeft vijf fysieke winkels in het hele land en verkoopt online een brede selectie fairtrade kleding, cadeaus en huishoudelijke artikelen. We houden van de toewijding van het bedrijf om de beste ethische producten te kopen die beschikbaar zijn.


Uitgelichte afbeelding toont model Shelly Cochrane in shirt, broek en schoenen van Hervorming; oorbellen door Mejuri; ketting en ringen van Apsis


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *