7 beste linnen gordijnen voor 2023

By | May 26, 2023

De redacteuren van Good Trade onderschrijven producten die we persoonlijk hebben onderzocht, getest en waar we oprecht van houden. Lees hier meer over onze methodologie en ons bedrijfsmodel.

Als je net als wij een milieuvriendelijk huis probeert samen te stellen, weet je hoe moeilijk het is om duurzame linnen gordijnen te vinden. Gelukkig niet meer!

We hebben het onderzoek gedaan zodat u van de voordelen kunt genieten: deze winkels bieden bewust gemaakte linnen gordijnen in verschillende prijsklassen, kleuren en stijlen. Hier zijn slaapkamers, woonkamers en persoonlijke ruimtes gevuld met prachtige texturen, luchtige stoffen en een raam met uitzicht.

Voor meer duurzaam huishoudtextiel, vergeet niet onze gids te bekijken milieuvriendelijke en niet-giftige tapijten voor elke ruimte in huis.


1. Parachutespringen

Best voor | Moderne linnen gordijnen
Duurzame materialen | OEKO-TEX Standard 100 gecertificeerd linnen en katoen
Prijs | $ 169– $ 189

Voor de luchtige ramen van je dromen hoef je niet verder te zoeken dan de linnen gordijnen van Parachute. Met een gewassen look en een tijdloos gevoel, zult u genieten van hoe warm licht door deze gordijnen filtert terwijl u de privacy in uw huis behoudt. Deze linnen gordijnen zijn machinewasbaar, dus schoonmaken is een fluitje van een cent, en beter nog, ze zijn OEKO-TEX-gecertificeerd, zodat je je ruimte gifvrij kunt houden. Kies uit naturel of wit en combineer met Parachute’s gordijnroede of ringen voor een naadloze installatie!


2. Magisch linnen

Best voor | Kleurrijke linnen gordijnen
Duurzame materialen | OEKO-TEX gecertificeerde materialen, linnen van vlasvezels
Prijs | $ 80– $ 359

Op zoek naar dat perfecte linnengoed? De lijn van Magic Linen zal je doen zwijmelen. We houden het meest van de tweekleurige en sierlijke tie-top-opties, als een extra doordacht detail. Lichtgewicht, op maat gemaakt en prachtig geweven in Litouwen, het is geen wonder dat klanten dol zijn op deze OEKO-TEX gecertificeerde linnen gordijnen. Magic Linen geeft ook prioriteit aan praktijken met weinig afval, biologisch afbreekbare verpakkingen en teruggave. Fleur je huis moeiteloos op.


3. Westelm

Best voor | Lange, luchtige linnen gordijnen
Duurzame materialen
| 100% vlas van Europese bodem, Fairtrade gecertificeerd
Prijs
| $ 50 – $ 890

West Elm weet hoe moeilijk het is om 100 procent puur linnengoed van hoge kwaliteit te vinden, en het linnengoed van Belgisch vlas is wat u zocht, waarvan er vele ook fairtrade zijn. In prachtige neutrale kleuren, rijke groen- en blauwtinten en heldere koralen en roestkleuren, biedt West Elm zowel transparante als ondoorzichtige stijlen die zeker elke kamer zullen aankleden (en je kunt ook je eigen op maat bestellen!). Ze zijn de perfecte mix van luxe en lichtgewicht en voegen elegantie toe aan elk huis.


4. Kweepeer

Best voor | Kwalitatieve, prijsbewuste linnen gordijnen
Duurzame materialen
| Duurzaam Europees linnen
Prijs
| $ 80 – $ 110

Quince biedt meer dan luxe kledingstukken van duurzame oorsprong – ze veranderen het spel ook als het gaat om ethisch gemaakte premium interieurdecoratie! Deze frisse linnen gordijnen in aardetinten zijn er in normale, transparante en verduisterende stijlen, dus je hebt genoeg opties als het gaat om hoeveel licht je in een kamer wilt. We vinden het geweldig dat je je huis gezellig kunt maken zonder de bank te verslaan, aangezien Quince een fabrieksgericht proces gebruikt waardoor ze hun kosten kunnen verlagen. Het is een win-win situatie!


5. Aardewerkschuur

Best voor | Aanpasbare, luxe linnen gordijnen
Duurzame materialen
| Fair Trade linnen & katoen, duurzaam Libeco linnen
Prijs
| $ 39 – $ 2.220

Pottery Barn heeft niet één, niet twee, maar drie verschillende collecties van 100 procent linnen gordijnen en gordijnen (om nog maar te zwijgen van andere kwaliteitslinnen en katoenmixen!). U kunt Belgisch vlaslinnen, Belgisch vlaslinnen puur of klassiek Belgisch vlaslinnen combineren met katoenen of verduisterende voeringen, of het schoon en fris laten zoals het is. Pas ze aan zoals jij dat wilt! Het neutrale palet van Pottery Barn is de ideale mix en match voor elke kamer en geeft dat zachte, gezellige gevoel.


6. Ruw linnen

Best voor | Stoere, verfijnde linnen gordijnen
Duurzame materialen | OEKO-TEX gecertificeerde materialen, natuurlijk linnen van Europees vlas
Prijs | $ 140 – $ 170

Voor linnen gordijnen die volledig in de VS zijn gemaakt, ga je naar Rough Linen uit Marin County, CA. Deze collectie is geweven van prachtig Europees vlas en omvat het luchtige, lichte Orkney, duurzaam Smooth-linnen en transparant Myriad-linnen – en wat je ook kiest, ze bieden de perfecte balans tussen privacy en zacht gefilterd licht, naast gedurfde kleuropties. Het team neemt ook aangepaste verzoeken aan! Ethisch gemaakt, kleine batchproductie, weinig afval en 100 procent kwaliteit.


7. Etsy

Best voor | Handgemaakte linnen gordijnen
Duurzame materialen | Handgemaakt met OEKO-TEX gecertificeerd linnen, opties voor biologisch linnen beschikbaar
Prijs | Vanaf $ 90

Etsy is onze go-to online marktplaats voor handgemaakte linnen gordijnen. Je hebt eindeloze opties om uit te kiezen, om nog maar te zwijgen van het feit dat je kleine bedrijven en ondernemers steunt. Een van onze favoriete winkeltjes is Not Perfect Linen. Recensenten zijn enthousiast over de 100 procent OEKO-TEX gecertificeerde linnen stof, het zware gewicht van elk paneel en de reeks kleuren om uit te kiezen. Speciaal voor jou gemaakt, je zult dol zijn op deze handgemaakte gordijnen – en hoe ze in de loop van de tijd verouderen.


Uitgelichte afbeelding van Quince


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *