7 handgemaakte keramische wierookhouders voor het bewuste huis

By | May 14, 2023

Duizenden jaren lang hebben gemeenschappen en culturen over de hele wereld wierook gebruikt als een ritueel offer om respect te betuigen aan voorouders en om pech en boze geesten af ​​te weren. Deze praktijk heeft een lange geschiedenis en culturele betekenis, wat essentieel is om op te merken. Ook al wordt wierook tegenwoordig vaker gebruikt voor het verbeteren van de sfeer, het zuiveren van de lucht en tijdens meditatie, het is noodzakelijk om de oorsprong en tradities te respecteren.

Evenzo zijn wierook en zelfgemaakte gedroogde kruidenmengsels geweldige alternatieven voor het ‘uitsmeren’ of branden van witte salie en zelfs Palo Santo, die, wanneer ze worden gecommercialiseerd en beoefend door niet-inheemse mensen, vormen van culturele toe-eigening zijn. In plaats daarvan kan wierook worden gebruikt door middel van “indirecte verbranding” of, vaker, “directe verbranding”. Om dit te doen, heb je natuurlijk een houder of kom nodig. Houders zorgen voor stabiliteit en stijl, terwijl kommen as kunnen opvangen als ze vallen.

Van Canada tot het VK tot in de VS, deze ambachtslieden en merken maken handgemaakte en keramische wierookhouders. Kies er een uit om je huis om te toveren in een nog relaxtere ruimte; vergeet ook duurzame wierook niet! Enkele van onze favoriete merken voor natuurlijk zijn Subtle Bodies, Satta, Relato Nativo en Ume Collective (VK),

Probeer het eens voor nog meer mooie schepen die u aan uw huis kunt toevoegen dit duurzame keramische servies En deze handgemaakte mokken.


1. Incausa

Gemaakt in | Brooklyn, New York
Materialen | Noordoostelijke steengoedklei en glazuur
Prijs | $ 28

Incausa werkt samen met inheemse ambachtslieden en gemeenschappen uit Brazilië en Peru en biedt economische kansen via hun sociale ondernemingsmodel. De oprichters komen uit Brazilië en door rechtstreeks groothandelsgoederen te kopen, investeert Incausa in hun economische empowerment. De wierookhouder is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, waaronder zwart, blauw en celadon.

Winkel Incausa


2. Rachel Saunders

Gemaakt in | Vancouvereiland, Canada
Materialen | Klei keramiek en glazuur
Prijs | Vanaf $ 45

Rachel Saunders, een multidisciplinaire kunstenaar uit Canada, combineert functionaliteit, duurzaamheid en eigenzinnigheid met Wave Incense Holder. Zoals al haar werken, wordt elk stuk met een wiel gegooid en met de hand gebouwd in een studio op Vancouver Island. Deze enkele stokhouder is verkrijgbaar in vier afwerkingen: glanzend wit, natuurlijk zwart, ruw terracotta en onze favoriet, een subtiel gebroken wit glazuur met de toepasselijke naam parelmoer.

Koop Rachel Saunders


3. Zomerschool

Gemaakt in | Richmond, VA
Materialen | Ongeglazuurde klei en heldere glans
Prijs | $ 40

Summer School, ontworpen en met de hand gevormd door Karen D’Ambrosi, maakt huishoudelijke artikelen, variërend van mokken en vazen ​​tot vaten en wierookhouders. Vooral de Caldera Incense Bowl is een geweldig multifunctioneel stuk, perfect voor zowel kleine sieraden als een enkel wierookstokje. (En maak je geen zorgen als dit populaire stuk uitverkocht is; je kunt je aanmelden voor herbevoorradingswaarschuwingen!)

Winkel zomerschool


4. Tempel Copal

Gemaakt in | Mexico
Materialen | Keramiek en glazuur
Prijs | $ 40 – $ 50

In tegenstelling tot de meer populaire Palo Santo en salie, verkrijgt Temple Copal witte kopal door wild te oogsten, waardoor ontbossing wordt vermeden. Geïnspireerd door Azteekse en Maya-culturen, wordt 100 procent witte kopal gebruikt voor reiniging, genezing en goddelijke energie. In combinatie met de witte kopal van Temple Copal biedt het merk ook handgemaakte wierookbranders in drie verschillende maten.

Winkel Temple Copal


5. Knoopwerk LA

Gemaakt in | Los Angeles, CA
Materialen | Porselein keramiek en glazuur
Prijs | $ 24

Als je op zoek bent naar een keramische wierookhouder die anders is dan alle andere, bekijk dan de collectie van Knotwork LA. Deze houders zijn gemaakt met overgebleven porseleinen inlegplaten en afgewerkt met prachtige ontwerpen en patronen, dus geen twee zijn hetzelfde. En met zo veel opties vind je ook houders voor kegelwierook en stokjes.

Winkel Knotwork LA


6. Zachte NYC

Gemaakt in | NY New York
Materialen | Porselein keramiek of ruwe terracotta, en glazuur
Prijs | Vanaf $30

Met liefde gemaakt in de Big Apple, wil Mellow NYC je helpen een meer ontspannen huis te creëren met wierookhouders, plantenbakken en serviezen. De collectie wierookkommen en -houders van het merk zijn handgemaakt met ofwel porseleinkeramiek of onbewerkt terracotta en van binnen met de hand beschilderd. We houden van de functionaliteit en het formaat van de kommen, ideaal voor het opvangen van as.

Winkel Mellow NYC


7. Ume-wierook

Gemaakt in | London, Verenigd Koninkrijk
Materialen | Steengoedklei, messing, glazuur
Prijs | Vanaf £ 10

Geïnspireerd door Moeder Natuur zelf, ontwerpt het in Londen gevestigde team van Ume Incense op planten gebaseerde wierookstokjes, botanische nevels en handgemaakte wierookbranders. Elk stuk is in eigen beheer vervaardigd met duurzame baktechnieken, organische materialen en milieuvriendelijke glazuren. Ume’s collectie prachtige wierookhouders begint bij slechts £ 10, afgewerkt met minimalistische glazuren en koperen koepels.

Winkel Ume wierook


Uitgelichte afbeelding van Knoopwerk LA. De redacteuren van Good Trade onderschrijven producten waar we echt van houden. Als u uiteindelijk een aankoop doet via een van onze gelieerde links, kunnen we een commissie verdienen. Kom meer te weten hier.


VERWANTE LEZING


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *