9 tot nadenken stemmende podcasts om duurzaam leven te inspireren

By | May 24, 2023

Inspirerende podcasts voor doelbewust leven

Wilt u het meeste uit uw woon-werkverkeer, lange wandeling of douche halen? Download deze inspirerende podcasts over minimalisme, duurzaamheid en bewust leven! De gastheren zijn leuk, geestig en komen van over de hele wereld, en ze nodigen vaak bekende wereldverbeteraars en wereldverbeteraars uit voor hun shows.

Elke aflevering zit boordevol kennis en inspiratie om je eigen bewuste levensstijlkeuzes te voeden. Bereid je dus voor op een nieuwe wereld aan kennis en advies van deze experts.

Bekijk zeker ook onze lijsten met podcasts over geestelijke gezondheid en de gezondheid van vrouwen.


1. De Slow Home-podcast

Luister verder | iTunes, Spotify
Opmerkelijke aflevering | De realiteit van een afvalvrij gezinsleven
Gemiddelde afleveringsduur | 50 minuten

Heb je ooit gemerkt dat je aan het racen bent om de Joneses bij te houden? Deze podcast is misschien iets voor jou. De Slow Home Podcast richt zich op vertragen, vereenvoudigen van je leven en focussen op de echt belangrijke dingen. Georganiseerd door Brooke en Ben McAlary – een stel dat in Australië woont met hun kinderen, hond en kippen – is deze podcast een verademing voor iedereen die op de snelle weg leeft (en wanhopig op zoek is naar vertraging).

Luister naar de Slow Home-podcast


2. Een duurzame geest

Luister verder | iTunes, Stitcher, Spotify
Opmerkelijke aflevering | Zero Waste kapsalons en duurzaamheid in de schoonheidsindustrie
Gemiddelde afleveringsduur | 45 minuten

in gesprekken en op milieuconferenties erkende Marjorie Alexander dat ze “een van de weinige vrouwen, minder jonge mensen en vaak de enige gekleurde vrouw” was. Dus begon ze A Sustainable Mind. Eerst als afstudeerproject voor een master, en nu als een geliefde en veelgeprezen podcast. Luister naar wekelijkse interviews met de mensen achter enkele van de meest impactvolle start-ups, organisaties en campagnes van dit moment. De discussies gaan over alles, van microplastics en bamboe tot milieuvriendelijke evenementenplanning en duurzame intimiteitsproducten.

Luister naar een duurzame geest


3. Bewust gebabbel

Luister verder | iTunes, Spotify, Stitcher
Opmerkelijke aflevering | De betekenis achter *regeneratieve mode* in twijfel trekken en nieuwe modesystemen bouwen
Gemiddelde afleveringsduur | 40 minuten

Torenvalk Jenkins trekt het gordijn voor de kledingindustrie omhoog. Haar podcast, Conscious Chatter, probeert de deur te openen voor gesprekken over onze kleding en de potentiële impact van wat we dragen. Jenkins is al lang een pleitbezorger voor duurzaamheid en ontdekkingsreiziger van de ethische moderuimte. Luisteraars kunnen ook verwachten te horen van experts en changemakers in de branche, waaronder onder andere Marci Zaroff, Javier Goyeneche en Christy Dawn.

Luister naar bewust gebabbel


4. Bruin meisje groen

Luister verder | iTunes, Spotify, Soundcloud
Opmerkelijke aflevering | Voedselverspilling tegengaan
Gemiddelde afleveringsduur | 50 minuten

Gemaakt door activist, presentator en spreker Kristy Drutman, behandelt Brown Girl Green de kruispunten van media, diversiteit en milieubewustzijn. Door middel van interviews met leiders en pleitbezorgers richten de gesprekken zich op inclusie, oplossingen voor klimaatcrisissen en meer. Luisteraars kunnen afstemmen op discussies over hoe persoonlijke financiën kunnen worden gebruikt voor milieubewuste uitgaven, en hoe ze vreugde kunnen cultiveren in een vaak overweldigende wereld.

Luister naar Brown Girl Green


5. Levensduur met lage toxische waarde

Luister verder | iTunes, Spotify, Stitcher
Opmerkelijke aflevering | De kracht van stadslandbouw
Gemiddelde afleveringsduur | 60 minuten

De Low Tox Life Podcast, gehost door Alexx Stuart, gaat helemaal over ons lichaam, onze geest en onze ziel. Met afleveringen over onze slaapgewoonten, het voedsel dat we eten, psychologisch welzijn en toiletpapier dat de wereld (serieus) verandert, behandelt deze podcast een verscheidenheid aan informatieve en intrigerende onderwerpen. Stuart biedt ook recepten, e-cursussen en een e-book aan op haar website.

Luister naar Low Tox Life


6. Hoe een planeet te redden

Luister verder | Spotify
Opmerkelijke aflevering | Is uw ecologische voetafdruk BS?
Gemiddelde afleveringsduur | 40 minuten

Hoewel klimaatverandering vaak overweldigend kan aanvoelen, helpt het om een ​​show te hebben die ons een energiek gevoel geeft. En dat is hoe How To Save A Planet ons het gevoel geeft: opgeleid en klaar om een ​​positieve impact te hebben op onze planeet. Deze show, aangeboden door Gimlet en Spotify, evenals journalist Alex Blumberg en een groep klimaatnerds, bewijst dat klimaatgesprekken niet helemaal ontmoedigend hoeven te zijn.

Luister naar hoe je een planeet kunt redden


7. GARDEROBE CRISIS

Luister verder | iTunes, Stitcher, Spotify
Opmerkelijke aflevering | Hoe milieuvriendelijk is modeverhuur eigenlijk?
Gemiddelde afleveringsduur | 40 minuten

WARDROBE CRISIS wordt gehost door Clare Press, een modejournalist, auteur en presentator uit Sydney die ook de eerste duurzaamheidsredacteur van Vogue was. Elke week interviewt Press ontwerpers, klimaatwetenschappers, activisten en academici over mode, ethiek, sociale rechtvaardigheid, ecologische duurzaamheid en hoe ze elkaar allemaal kruisen. Voormalige gasten zijn Me Too-oprichter Tarana Burke, actrice Rosario Dawson en de geesten achter geliefde merken als Patagonia, Allbirds en Veja.

Luister naar de kleerkastcrisis


8. Groene dromer

Luister verder | iTunes, Spotify, Stitcher
Opmerkelijke aflevering | Bodem als cultureel, relationeel, historisch
Gemiddelde afleveringsduur | 50 minuten

Green Dreamer, gepresenteerd door Kaméa Chayne, een leider op het gebied van ethische en duurzame leefruimte, is de perfecte show voor creatievelingen die een milieubewuster werk en levensstijl nastreven. Chayne’s gasten zijn onder meer de mede-oprichter van The Good Trade, AmyAnn Cadwell, en andere opmerkelijke ondernemers en beïnvloeders zoals Bea Johnson, Tara Mackey, Agnes Muljadi en meer. We houden van de doordachte benadering van deze podcast om het woord over duurzaamheid te verspreiden, en we zijn verheugd om te zien hoe de podcast floreert!

Luister naar groene dromer


9. De minimalisten

Luister verder | iTunes, Spotify, SoundCloud
Opmerkelijke afleveringen | Duurzaam leven met AmyAnn Cadwell
Gemiddelde afleveringsduur | 30 minuten

Met een publiek van meer dan 4 miljoen lezers en volgers mogen Joshua Fields Millburn & Ryan Nicodemus zich met trots Masters of Minimalism noemen. Naast hun talloze essays, boeken, online lessen en documentaires, zendt het duo een van de hoogst gerangschikte podcasts op heel iTunes uit, The Minimalists Podcast. Luisteraars kunnen genieten van eerlijke en meeslepende afleveringen over een minimalistisch leven in relaties, thuis, zelfzorg, de werkplek en meer. Mis de aflevering over duurzaamheid met de eigen mede-oprichter van The Good Trade, AmyAnn, niet!

Luister naar de minimalistische podcast


VERWANTE LEZING


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *