De 5 beste meditatie- en ademhalings-apps om angst te verminderen

By | May 13, 2023

De redacteuren van Good Trade onderschrijven producten die we persoonlijk hebben onderzocht, getest en waar we oprecht van houden. Lees hier meer over onze methodologie en ons bedrijfsmodel.

Diep ademhalen en mindfulness worden al lang beschouwd als oplossingen voor stress; de focus op inademen en uitademen centreert ons in het huidige moment en helpt ons geaard te blijven. Het is dan ook geen verrassing dat meditatie- en ademhalings-apps zo nuttig zijn om angst en depressie te bestrijden, evenals de dagelijkse uitdagingen van het leven.

Deze specifieke apps richten zich op meditatie, diepe ademhaling en slaapgeluiden. Velen bevatten dagelijkse push-herinneringen, begeleide lessen, kalmerende muziek en natuurgeluiden om de ervaring compleet te maken. Wat u ook nodig heeft, de juiste ademhalingsoefening kan u helpen kalm te blijven en door te gaan.

Als je je kinderen erbij wilt betrekken, zijn hier de beste mindfulness-apps voor jongeren! En als u op zoek bent naar één-op-één ondersteuning, hebben we online therapie-opties die zowel betaalbaar als toegankelijk zijn.


1. Vrije ruimte

Best voor | Meditatie & angst
Kosten
| Gratis voor basisfuncties, $ 12,99/maand of $ 69,99/jaar; plannen voor gezinnen, studenten en docenten beschikbaar
Functies
| Gratis basiscursus, begeleide en korte meditaties, slaapgeluiden, focus- en bedtijdoefeningen, Headspace at Work-opties

Als meditatie nieuw voor je is, kijk dan eens naar Headspace – de app is de beste 101 die we hebben gevonden, en we houden van de 10-daagse basiscursus. Headspace is gemaakt in combinatie met wetenschappelijk onderzoek en meditatiegeschiedenis en hanteert een klinische benadering van de vele voordelen van mindfulness. Met honderden meditatie-opties vanaf drie minuten en vindingrijke blogposts over slaap, stress en mindfulness, kun je je vaardigheden voorzichtig en helder aanscherpen en je angstniveau binnen een paar dagen verminderen.


2. Kalm

Best voor | Meditatie & angst
Kosten
| Gratis voor basisfuncties, $ 14,99 per maand, $ 69,99 per jaar voor Calm Premium of $ 399,99 voor een levenslang lidmaatschap
Functies | Begeleide en open meditaties, slaapverhalen, Daily Calm, mindfulness-programma’s en masterclasses

Calm, eerder door Apple uitgeroepen tot de nummer 1 app van het jaar, is een game-wisselaar voor mensen die behoefte hebben aan rust. Het is niet voor niets een van de best beoordeelde apps in de categorie Gezondheid en fitness. Miljoenen mensen zweren bij Calm vanwege hun ademhalingsprogramma’s, rekoefeningen en zelfs slaapverhalen (ingesproken door onder meer Matthew McConaughey en Bob Ross). Of je nu een beginner bent en een proefperiode van een week wilt proberen, of je bent klaar om je te committeren aan het 21-daagse meditatieprogramma, Calm helpt je geaard te blijven en na te denken over het dagelijkse leven.


3. Andersschap

Best voor | Muziekgedreven ademwerk
Kosten
| Gratis voor basisfuncties, $ 17,99/maand of $ 129,99/jaar voor een premium lidmaatschap; beurzen beschikbaar
Functies | Vijf roterende gratis sessies, 500+ begeleide sessies, soundhealing, hypnose, somatic release therapie, vocal toning, zelfmassage, mindful wandelen + werken, beweging + dans

Een app die vakkundig ademwerk en meditatie combineert, ondergedompeld in muziek, met sessies variërend van 60 seconden tot 60 minuten? Waren in! Othership maakt kiezen gemakkelijk, met sessies die energie geven (“Omhoog”) of kalmeren (“Omlaag”), maar ook rondom opties die bedoeld zijn om je hersenen, lichaam en wat ze Big Lung Energy noemen te ondersteunen. Begeleid door psychotherapeuten, wellness-beoefenaars, hypnotherapeuten, artiesten, dj’s, spirituele leraren en levenscoaches, deze sessies zijn allesbehalve saai en zullen je zeker helpen een sterke, zinvolle mindfulness-oefening te ontwikkelen waar je je zeker aan zult houden!


4. Gewoon Zijn

Best voor | Betaalbare meditatie
Kosten
| Gratis voor basisfuncties, $ 7,99/maand, $ 49,99/jaar
Functies
| Vijf meditatieduur tot 30 minuten, extra muziek/natuurgeluiden

Gelanceerd door het duo Maddux (ze hebben meer dan 40 jaar meditatietraining en staan ​​vooral bekend om hun populaire Meditative Oasis podcast en apps), biedt Simply Being je rust tijdens de meest stressvolle momenten van de dag. Met vijf tijdlengtes en een intuïtieve gebruikerservaring, word je ondergedompeld in rustgevende muziek en zachte instructies. Voor slechts $ 1,99 kun je alles in de app ontgrendelen, inclusief optionele natuurgeluiden en stemgestuurde meditatie van 30 minuten.


5. iAdem

Best voor | Ademhaling & angst
Kosten
| Gratis voor basisfuncties, $ 2,99 om advertenties te verwijderen en andere in-app-aankopen om opties aan te passen
Functies
| Vooraf gedefinieerde presets, aanpasbare herinneringen, kunnen ademhalingsoefeningen naar anderen sturen

Als gebruiksgemak de naam van het spel is, dan is iBreathe iets voor jou. Deze supereenvoudige, prachtig ontworpen app vermindert rommel om een ​​bewuste en gecentreerde ervaring te garanderen. Of je nu vecht tegen angst of slapeloosheid, iBreathe biedt diepe ademhalingsoefeningen voor verlichting. Het beste van alles is dat de app herinneringen naar je telefoon stuurt, zodat je wat tijd vrij kunt maken van je drukke dag om volledig aanwezig te zijn. Bovendien kun je ademhalingsoefeningen naar vrienden sturen en ze samen doornemen voor gedeelde momenten van zen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *