Hoe alcohol ons lichaam beïnvloedt naarmate we ouder worden

By | May 12, 2023


Consequente alcoholconsumptie in grote hoeveelheden kan een negatieve invloed hebben op de lichamelijke en geestelijke gezondheid, vooral voor mensen met een verslaving of zware drinkneigingen. Maar voor een groot deel van de bevolking is het genieten van af en toe een cocktail, bier of glas wijn met vrienden een gebruikelijke en onschuldige socialisatiepraktijk.

Als een pas geslagen legale drinker tijdens de universiteit, geef ik toe dat ik behoorlijk wat van dergelijke katers heb. Door naar de beste feestschool van het land te gaan, blonk ik overdag uit in mijn lessen, maar leerde ik ook ‘s avonds uitblinken in bierpong, gevolgd door voetbalwedstrijd in het weekend. Katers in die studententijd leken gemakkelijk te beheersen met een dutje, een sportdrankje en een grote maaltijd.

De effecten van happy hour en boekenclub gingen gepaard met een significanter en langer lichamelijk herstel in die mate dat ik me afvroeg of ik een allergie voor alcohol had ontwikkeld.

Naarmate ik volwassener werd, nam mijn drankinname af en werden mijn voorkeuren verfijnder. Ik zou magere margarita’s of rode wijn met mate kunnen consumeren en voel me de volgende dag zelden vies.

Nu ik begin veertig ben, is dat veranderd. Regelmatiger kan zelfs maar één glas wijn of één cocktail me de volgende dag spijt bezorgen, waaronder angst, migraine en spijsverteringsproblemen, en het kan tot twee dagen duren om te herstellen. De effecten van happy hour en boekenclub gingen gepaard met een significanter en langer lichamelijk herstel in die mate dat ik me afvroeg of ik een allergie voor alcohol had ontwikkeld.

Maar toen ik begon te onderzoeken, ontdekte ik dat een echte allergie voor alcohol ongebruikelijk is. Ik heb ook geleerd dat mensen met niet-levensbedreigende allergie-achtige symptomen – bijv. niezen, congestie, hoofdpijn, misselijkheid, blozen – tijdens of na het drinken meer dan waarschijnlijk intolerantie ervaren voor stoffen in de alcohol, vaak toegevoegd tijdens het proces van alcoholgebruik. het maken. Deze omvatten sulfieten, eieren, druiven, gist, hop, gerst en tarwe.

Met betrekking tot mijn specifieke situatie ontdekte ik echter dat het misschien gewoon ouder worden de oorzaak is van mijn reactie op alcohol. Dit is waarom:

uitdroging

Uitdroging veroorzaakt een probleem, ongeacht hoe oud we zijn tijdens het drinken. Maar naarmate we ouder worden, houdt ons lichaam van nature minder water vast. Omdat alcohol een diureticum is, leidt consumptie tot snellere en gemakkelijkere uitdroging – een van de belangrijkste oorzaken van klassieke katersymptomen.

Om dit tegen te gaan, moeten we de dag dat we drinken meer dan normaal hydrateren (ik hou van Ten Water), en de dag erna de verloren voedingsstoffen zoals natrium, kalium, magnesium en calcium aanvullen door te nippen aan suikerarme elektrolytendranken en citroen of kokosnoot water.

Slechte slaap

Alcohol kan de slaap op verschillende manieren beïnvloeden. Maar naarmate we ouder worden, neemt de hoeveelheid slaap en de kwaliteit van onze slaap af. Volgens een studie gepubliceerd door de National Library of Medicine: “Hoewel alcohol aanvankelijk verdovend is, verdwijnt dit effect na een paar uur, wat resulteert in een gefragmenteerde en verstoorde slaap in de tweede helft van de nacht.”

Dat betekent dat drinken voor het slapen gaan je raakt met een dubbele doozy in het gebrek aan herstellende slaap. Om ervoor te zorgen dat je je zzzs krijgt, vermijd je alcohol gedurende ten minste twee (idealiter vier) uur voordat je naar bed gaat.

Lichaamssamenstelling

Ergens ten noorden van 40 verliezen we spiermassa en komen we aan in vet. Het lichaamsvetpercentage van een persoon draagt ​​bij aan de hoeveelheid alcohol die in de bloedbaan terechtkomt en hoe lang deze aanwezig blijft. Volgens een artikel van de Universiteit van Texas: “Alcohol diffundeert meer in spieren dan in vet, omdat er een grote hoeveelheid bloed doorheen het spierweefsel stroomt. De spier-tot-lichaamsvetverhouding van een persoon zal van invloed zijn op hun BAG, omdat deze correleert met de hoeveelheid bloed die beschikbaar is voor alcohol om binnen te komen.

Hoewel leeftijd en lichaamssamenstelling van belang zijn, doen gewicht en geslacht dat ook. Vrouwen hebben van nature meer lichaamsvet en voelen dus sneller en langer de effecten van alcohol dan mannen.

Lever functie

Leverfunctie neemt af naarmate we ouder worden, waardoor de verwerking van alcohol langzamer wordt en het langer in ons systeem blijft. Oudere volwassenen hebben ook minder van het enzym alcohol dehydrogenase (ADH) dat door levercellen wordt gebruikt om alcohol te metaboliseren.

Overweeg om een ​​hoogwaardig mariadistelsupplement te nemen om de leverfunctie en ontgifting te ondersteunen. Mariadistel zou de leverfunctie ondersteunen en het immuunsysteem stimuleren. Zoek naar mariadistel die ten minste 80% silymarine bevat om effectief te zijn. Mariadistel wordt geleverd in capsule- en tinctuurvorm en is ook effectief als thee. Sommige mensen ervaren lichte spijsverteringsproblemen tijdens het gebruik, dus wees voorzichtig en raadpleeg altijd uw arts.

Spijsvertering

We nemen alcohol op via het slijmvlies van de dunne darm. Toch kan het grote schade aanrichten aan meerdere delen van je spijsverteringsstelsel en darmgezondheid, waardoor bacteriën onevenwichtig worden, de productie van nuttig slijm wordt vertraagd, zure reflux wordt veroorzaakt en meer. Naarmate we ouder worden, vechten we al tegen dergelijke onevenwichtigheden en een natuurlijke vertraging van de darmmotiliteit. Drinken kan deze problemen verergeren.

Om je darmen te ondersteunen tijdens het drinken van cocktails, moet je drinken op een lege maag vermijden, aangezien voedsel de opname van alcohol kan vertragen. Vermijd bewerkte, vette junkfood en suikerrijke dranken om te helpen bij het voorkomen en herstellen van katers. Vecht tegen de drang naar een fontein Cola en friet en reik in plaats daarvan naar vers fruit zoals komkommers en watermeloenen, groene sappen en hele voedingsmiddelen die ontgifting en hydratatie ondersteunen.

Het plannen en in gedachten houden van al deze elementen kan helpen de nadelige effecten van licht drinken naarmate we ouder worden te beteugelen en sociale drinktijd mogelijk te maken als onderdeel van een duurzame en gezonde levensstijl.

Als u echter slechte of verslechterende reacties blijft vertonen tijdens het drinken, is het het beste om alcohol helemaal te vermijden, wat zeker niet het einde van de wereld is. Dankzij de nuchter-nieuwsgierige beweging zijn er veel geweldige alcoholalternatieven beschikbaar, zodat je nog steeds kunt ontspannen of zelfs het leven van het feest kunt zijn En wakker worden met een goed gevoel de volgende dag.


Randi Donahue iis een freelanceschrijver die aan de Golfkust van Florida woont en het geluk heeft vlak naast een prachtig natuurreservaat en een paar kilometer van een wit zandstrand te wonen. Zij en haar familie zijn gepassioneerd door natuur, gezondheid en welzijn en duurzaam leven en geloven dat de weg naar een gezond en welvarend leven authenticiteit, vriendelijkheid en heel veel frisse lucht vereist.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *