Hoe de perfecte herfstesthetiek te creëren

By | May 22, 2023

Uw gids voor een schattige, bewuste, duurzame herfst

Hier in New England beginnen de toppen van de oudste bomen te draaien. Het is fris als ik ‘s ochtends naar buiten ga en het is pas om 20.30 uur licht meer. De herfst kan nu elk moment komen.

Niet iedereen woont in de herfsthoofdstad van de wereld zoals ik, maar een leuke herfst hebben heeft niets te maken met hoe oranje de bladeren in jouw buurt zijn! Hier vind je zes manieren om je perfecte herfst samen te stellen: wat te koken, hoe te decoreren, wat te lezen en dingen die je kunt doen.


1. Geniet van herfstvoedsel

Waarschijnlijk de meest bevredigende manier om het seizoen in te luiden, is door iets lekkers te koken! Misschien heb je een favoriete herfstgebakken lekkernij –pompoenmuffins verschijnen altijd ergens begin oktober in mijn keuken.

Ik ben een sukkel voor Pumpkin Spice-koffie, dus ik maak het graag zelf zuivelvrije creamer met pompoenkruiden met ahornsiroop om elke ochtend in mijn pour-over te gooien – hoewel ik op de eerste kille ochtend van september naar Dunkin Donuts ga en een ijskoffie met pompoenwerveling haal, om er zeker van te zijn dat het nog steeds hetzelfde smaakt!

Een van mijn favoriete herfstactiviteiten is naar de boerenmarkt gaan voor ingrediënten van het seizoen – voor mij betekent dat veel wortelgroenten zoals wortelen en zoete aardappelen, plus allerlei soorten pompoen, maïs en appels. Ik probeer mijn maaltijden te plannen rond wat ik op de markt kan pakken.

Ik probeer mijn maaltijden te plannen rond wat ik op de markt kan pakken.

Na pompoencreamers, taarten en andere brouwsels, gebruik ik het overgebleven blik pompoenpuree (dat onvermijdelijk in mijn koelkast belandt) door het in een curry met in blokjes gesneden aardappelen en flespompoen te dumpen, of – hoor me uit – door het te mengen tomatensaus met wat parmezaanse kaas voor een heerlijk warm en smeuïg pastagerecht.

2. Bepaal de stemming met herfstdecor

Herfstdecor zou niet moeten betekenen dat je een heleboel nieuwe decoraties koopt die uiteindelijk 10 maanden per jaar in een kast worden bewaard. Het beste herfstdecor is alles wat je kunt kopen van de boerderij (of van de voorkant van de supermarkt!) Pompoenen, kalebassen, gedroogde maïs. Ik gebruik suikerpompoenen zodat ik ze kan koken als ze klaar zijn terwijl ik buiten op de stoep zit, en de kalebassen kunnen in december in de compost.

Kringloopwinkels en websites zijn ook geweldig voor het vinden van mooie nieuwe potten, potten of houten decoraties.

Verse bloemen in warme kleuren doen het ook. Kijk naar wat lokale bloemenproducenten bij jou in de buurt en koop zoveel mogelijk bij hen, en gooi de bloemen in hergebruikte spaghettipotten of tweedehands vazen. Kringloopwinkels en websites zijn ook geweldig voor het vinden van mooie nieuwe potten, potten of houten decoraties.

Onderschat de kracht van textiel niet! Ik leg oranje kussenslopen op sierkussens, zorg dat ik veel knusse dekens in de buurt heb en soms verwissel ik gewone theedoeken voor iets kitscherigs.

En natuurlijk zorgt niets voor een herfststemming zoals een kaars (of vijf). Om afval te verminderen, doe ik dat graag maak mijn eigen kaarsen. Sites zoals Makesy maken het gemakkelijk om sojawas, houten lonten en mix-and-match-geuren te kopen. Ik maak elk najaar een grote partij warme, kruidige kaarsen en gebruik diezelfde potten om elk voorjaar een nieuwe collectie bloemenkaarsen te maken.

3. Breek je herfstgarderobe uit

Het uittrekken van truien en spijkerbroeken op de eerste koele dag luidt voor velen de officiële start van het seizoen in. Als je dit jaar iets aan je garderobe wilt toevoegen, ga dan eens kijken bij tweedehandswinkels in je buurt of hier gids voor online sparen. Als je nieuw koopt, bekijk dan onze gids voor duurzame truienof overweeg een van onze favoriete herfsttrends: duurzame baggy broek.

Het allerbelangrijkste: kleed je hoe je je het prettigst voelt!

Het allerbelangrijkste: kleed je hoe je je het prettigst voelt! In september en oktober wordt het niet overal koud. Misschien betekent je herfst dat je korte geruite rokken comfortabel buiten kunt dragen. Ik ben jaloers! Ga naar Pinterest als je herfstmode-inspiratie nodig hebt voor warme klimaten, zoals mouwloze truien en donkergekleurde jurken en rokken.

4. Ontdek waar je woont

Ga naar buiten en ontdek waar je dit najaar woont, of dat nu betekent dat je je favoriete boerderij bezoekt voor een ritje in een hooiwagen, wandelen door de natuurof gewoon naar het centrum gaan naar een boekwinkel.

Als je kunt, plan dan een dag of twee om ergens heen te gaan waar je nog nooit bent geweest. Zoek naar provinciale beurzen, herfstfestivals of renaissancebeurzen bij jou in de buurt, of ga naar een plaatselijke brouwerij of cidery. Misschien ga je dit jaar naar een nieuw natuurreservaat of pak je je pompoenen van een andere boerderij. De perfecte herfstzaterdag houdt soms in dat je kijkt waar de dag je naartoe brengt.

Hier is een tip: het plukken van appels hoeft geen vereiste te zijn.

5. Breng tijd door met dierbaren

Mijn dierbaarste herfstherinneringen zijn altijd andere mensen geweest: pompoenen uitsnijden met vrienden, een kermis bezoeken met mijn familie, herfstfilms kijken met mijn partner.

Breng dit seizoen tijd door met mensen van wie je houdt, hoe dat er voor jou ook uitziet.

Je kunt de meest perfecte herfstoutfit aantrekken om een ​​PSL te drinken onder een briljante sinaasappelboom, maar de momenten die je je herinnert, zijn niet de momenten die je voor de ‘gram’ deed. Ik weet niet meer welke geur ik afgelopen herfst voor mijn kaarsen heb gebruikt, maar ik herinner me dat ik mijn vriend voor het eerst een pompoenbier gaf en de lelijkste zoete aardappelen maakte die ik ooit heb gezien voor een potluck. Breng dit seizoen tijd door met mensen van wie je houdt, hoe dat er voor jou ook uitziet.

6. Vertraag en omarm het seizoen

Geniet van de vertraging van het seizoen. Het inpakken voor de winter, de kortere dagen, de rust. Naarmate de lucht groeit en je sociale agenda afkoelt, neem je misschien de tijd om te werken aan het vertragen van je gedachten door een dagboek bij te houden of dankbaarheid te oefenen, of misschien probeer je eindelijk therapie uit.

Misschien betekent vertragen dat je een nieuwe hobby oppakt die je altijd al wilde proberen – breien, inblikken, zeepsnijden – noem maar op.

Je kunt ook vertragen door wat thee te zetten, een kaars aan te steken en je te settelen met een boek of een favoriete film.

Je kunt ook vertragen door wat thee te zetten, een kaars aan te steken en je te settelen met een boek of een favoriete film. Er is nauwelijks een betere (of gemakkelijkere) manier om de herfststemming te creëren. Op sommige avonden vind ik het zelfs heerlijk om op Tumblr of Pinterest te springen en beelden in mijn hoofd te laten vallen.

De herfst zou niet compleet zijn zonder de gezelligste tv-programma’s! Enkele van onze persoonlijke favorieten zijn Gilmore Girls, Stranger Things, Huiveringwekkende avonturen van Sabrina, En Vrijdag nacht lichten (die allemaal op Netflix staan). Als waargebeurde verhalen meer jouw ding zijn, bekijk deze lijst met docuseries op Netflix.

Sommige klassieke herfstfilms die we jaar na jaar bekijken, zijn dat wel Toen Harry Sally ontmoette, Het is de Grote Pompoen, Charlie Brown En Een Charlie Brown-Thanksgiving, Hocus Pocus, Je hebt mailEn De nachtmerrie voor Kerstmis. Andere herfstopties zijn onder meer Messen uit, Praktische magieen het geheel Harry Potter serie.

Als je een lezer bent, dompel jezelf dan onder in een herfstboek – alles van Donna Tartt (De geheime geschiedenis), Shirley Jackson (Het spook van Hill House) of Ray Bradbury (Er komt iets slechts deze kant op) doet het voor mij. Moodier opties kunnen zijn De foto van Dorian Gray door Oscar Wilde of Abdij van Northanger door Jane Austen, en gezelliger leest onder meer Arseen en Adobo door Mia P. Manansala of Herfst door Ali Smith.

Wat doe jij om het gezelligste seizoen in te luiden? Laat het ons hieronder weten!


Natalie Gale is een freelance journalist uit Boston. Als ze niet schrijft over kunst, eten of duurzaamheid, kun je haar naar de boerenmarkt zien fietsen, bakken, naaien of haar volgende Halloween-kostuum plannen. Zeg hoi Instagram!


VERWANTE LEZING


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *