Hoe gebruikte kleding te recyclen en opnieuw te gebruiken

By | May 12, 2023

Geef je kleding een nieuw leven

We zijn ons meer dan ooit bewust van de dingen die we bezitten, aangezien zorgen voor wat we al hebben de beste manier is om een ​​duurzamer leven te leiden. Maar zelfs de meest geliefde kleding kan beschadigd raken of vlekken krijgen, en ons lichaam en onze smaak kunnen in de loop der jaren veranderen, zodat het eens zo geliefde item nu achter in de kast hangt, vergeten.

De wisseling van seizoenen biedt de perfecte gelegenheid om een ​​garderobe-evaluatie te doen. Terwijl je de kleding van dit seizoen schoonmaakt en inpakt en je opbergspullen tevoorschijn haalt, bekijk je elk kledingstuk zorgvuldig. Heb je hem dit seizoen gedragen? Is het aan reparatie of maatwerk toe? Heb je zin om het te upgraden of te vervangen? Wees eerlijk tegen jezelf en neem de tijd.

Gelukkig zijn er meer dan genoeg manieren om mindful en duurzaam te zijn wanneer het tijd is om na te denken over de volgende fase in het leven van een kledingstuk. Hier zijn 10 manieren waarop we oude kleren een tweede kans kunnen geven en een impact kunnen maken, naast alleen maar doneren aan Goodwill.


1. Organiseer een garage sale en doneer de opbrengst 🏠

We voelen ons nostalgisch als we terugdenken aan onze buurtfeesten en garageverkopen – en deze evenementen in kleine steden zijn een leuke en gemakkelijke manier om je oude kleren weg te geven en winst te maken. Indien mogelijk moedigen we u aan om de opbrengst te doneren aan organisaties zoals de ACLU, Planned Parenthood of uw plaatselijke afdeling van het International Rescue Committee.

2. Doneer je zacht gebruikte kleding aan lokale vluchtelingen 🤝

Als u vluchtelingen, pas geïmmigreerde gezinnen of mensen die onderdak zoeken met gemeenschapsprogramma’s of kerken wilt ondersteunen, zijn er veel bronnen om de beste plek voor u te vinden. Weet je niet zeker waar je moet beginnen? Bekijk het Hello Neighbor Network, een coalitie van basisorganisaties die met vluchtelingen in het hele land werken, om vrijwilligersmogelijkheden te vinden, waaronder mentorschap, hosting, onderwijsondersteuning en meer.

3. Doneer kleding aan winkeliers en ontvang korting🧾

Bedrijven zijn tegenwoordig socialer dan ooit tevoren en veel bedrijven accepteren nu gedoneerde kleding in ruil voor winkeltegoed of korting. Enkele van onze favorieten zijn B-Corp Reformation, dat gebruik maakt van textielrecycling, of Madewell, dat je oude denim omzet in isolatiemateriaal voor woningen voor lokale gemeenschappen in nood (En geeft je $20 korting op je volgende paar!👖). Een van onze favoriete ethische merken, Cuyana, biedt doorverkoopprogramma’s wanneer u klaar bent met hun producten; stuur ze gewoon terug in een voorgelabelde zak en verdien winkeltegoed of doorverkoopgeld, terwijl ze hun non-profitpartner HEART (Helping Ease Abuse Related Trauma) ten goede komen.

4. Vind lokale non-profitorganisaties voor kledingacties 👠

We kennen allemaal het Leger des Heils en Goodwill, maar vaak zijn er lokale afdelingen van non-profitorganisaties die onze overtollige kleding kunnen gebruiken. Maatschappelijke organisaties zoals Dress for Success en Back On My Feet zijn vaak op zoek naar tweedehands kleding of schoenen voor mensen die een nieuwe start nodig hebben. Veel organisaties voegen ook een verlanglijst toe van hun grootste wensen en behoeften, en natuurlijk zijn deze donaties aftrekbaar van de belasting.

5. Shop tweedehands 🏷

Een van mijn favoriete manieren om op koopjes te jagen, is naar de plaatselijke kringloopwinkel te gaan, vooral degenen die gemeenschappen in nood ondersteunen. Kringloopwinkels zoals Housing Works of Habitat ReStore werken vaak samen met kerken of non-profitorganisaties om het leven van degenen die ze dienen te verbeteren. Als u niet zeker weet waar u moet zoeken, zou een snelle Google-zoekopdracht bij u in de buurt u op weg moeten helpen!

6. Organiseer een kledingruil met vrienden en familie 👯‍♀️

Wat is er leuker dan je geliefden uit te nodigen voor een traditionele kledingruil? Laat elke deelnemer minstens 5-10 kledingstukken meenemen die ze niet meer dragen en die nog in goede staat verkeren, wat hapjes en drankjes klaarzetten en het feest kan beginnen! Je kunt de voorpret zelfs verhogen met wat foto’s vooraf van wat je weggeeft! Iedereen zal weglopen met een nieuwe garderobe en nog meer zin hebben in de volgende keer.

7. Recycle je textiel ♼

We hebben allemaal die ene spijkerbroek waar we het leven uit hebben gedragen of dat shirt waarvan we het gewoon niet konden verdragen om er afstand van te doen totdat er gaten in de mouwen zaten. Als je kleding kapot is en niet meer draagbaar is, overweeg dan om te doneren aan je lokale textielrecyclingprogramma. Amerikanen gooien meer dan 10 miljoen ton ongewenste stof per jaar weg, wat bijdraagt ​​aan afval op stortplaatsen en schade toebrengt aan het milieu. De meeste van deze stoffen kunnen echter worden gerecycled tot iets nieuws via programma’s zoals GrowNYC of de Bay Area’s USAgain.

8. Maak van oude kleren iets nieuws ✂

Maak van je kleding iets anders functioneels, zoals een vloerkleed, dekbed of boodschappentas. Je kunt van je oude overhemden gemakkelijk een vloerkleed maken met een hoelahoep of door te weven (zoek op Pinterest voor enkele eenvoudige handleidingen!), En services zoals Project Repat transformeren je T-shirts in een quilt terwijl ze eerlijke lonen en Amerikaanse -gebaseerde banen. In het slechtste geval? Gebruik ze als vodden in huis – ze zijn duurzaam, gemakkelijk te wassen en opnieuw te gebruiken, en gratis. 💸

9. Leer je kleding repareren & repareren 🪡

Als je ondanks de gaten en scheuren verliefd bent op je kleding, is leren hoe je ze kunt oplappen het duurzaamste wat je kunt doen! Bekijk Instagram-accounts zoals deze voor inspiratie voor creatieve reparaties om ervoor te zorgen dat je kleding zo lang mogelijk meegaat. 🧵 Te ver weg? Overweeg om van het kledingstuk iets totaal nieuws te maken: verander je spijkerjack in een moeiteloos vest door de armen eraf te knippen, of knip de onderkant van je spijkerbroek en voeg wat kant toe om op tijd een korte broek te maken voor warmer weer. Een eenvoudige naaicursus online of workshop geeft je alle tools die je nodig hebt om je meest geliefde stukken nieuw leven in te blazen.

10. Inleveren en doorverkopen 🛍

Als de stukken die je wilt weggeven nog kaartjes hebben of nauwelijks gedragen zijn, kun je ze snel op een site als Tradesy of thredUP gooien en geld verdienen zonder ooit je huis te verlaten. Deze sites bieden u een uitbetaling voor elk stuk, en het enige wat u hoeft te doen is het artikel te verzenden – gemakkelijk en efficiënt! Als je ze persoonlijk wilt verkopen, ga dan langs bij Plato’s Closet of soortgelijke bedrijven om contant geld te krijgen of tegoed op te slaan voor je oude goederen.


Henah Velez (zij/haar) is de Senior Editor bij Geld met Katie bij Ochtend brouwsel, evenals een schrijver bij The Good Trade. Ze heeft een master in sociaal ondernemerschap en is een trotse Rutgers-afgestudeerde. Henah komt oorspronkelijk uit NJ en woont nu in de Bay Area, waar ze graag klein winkelt, rondhangt met haar huisdieren of reist. Zeg hoi Instagram!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *