Hoe huishoudelijke artikelen en elektronica te recyclen

By | May 25, 2023

Recycling buiten flessen en blikjes

Dus je hebt je recyclingsysteem ingeschakeld, je hebt plastic uit je schoonheidsroutine verminderd en je koopt tweedehands voor de meeste van je kleding. Volgende? Verantwoord afvoeren van huishoudelijke artikelen en elektronica.

Toch ontgaan eenvoudige oplossingen voor het correct recyclen van deze producten ons om een ​​goede reden: het is echt niet zo eenvoudig. De Verenigde Naties melden dat van de miljoenen tonnen e-waste die worden weggegooid (tot wel 50 miljoen ton per jaar), minder dan 20 procent correct wordt gerecycled. ook naar stortplaatsen. Volgens het rapport ligt de wereldwijde productie van e-waste op schema om tegen 2050 120 miljoen ton per jaar te bereiken, als de huidige trends zich voortzetten.

In het licht van die cijfers worden we aangemoedigd door baanbrekende bedrijven die het voortouw nemen om u te helpen bij het veilig recyclen en hergebruiken van ongewenste huishoudelijke artikelen en elektronica. Lees verder voor de snelle en vuile gids over hoe u een meer bewuste post-consument kunt zijn.


Hoe elektronica te recyclen


Laten we eerst beginnen met de lastigste: elektronica, ook wel e-waste genoemd. Oude mobiele telefoons, laptops en gadgets worden vaak naar stortplaatsen gestuurd, waardoor de herbruikbare producten erin (goud, zilver, koper, plastic, metaal en glas, om er maar een paar te noemen) ook wegkwijnen. Hoewel de mogelijkheid om die grondstoffen te hergebruiken en te vernieuwen verloren gaat, bevatten veel elektronica ook chemicaliën die schadelijk zijn voor mens en milieu, dus gooi ze niet in de prullenbak.

Als u een berg e-waste aan het upgraden of sorteren bent, probeer dan deze systematische aanpak om u te helpen bepalen wat de beste manier is om uw producten op de juiste manier weg te gooien.

  1. Stuur het terug naar de fabrikant. De hoofdregel (nou ja, het is een hoofdregel nu) van het recyclen van elektronica is om eerst bij de fabrikant of het bedrijf te informeren. De kans is groot dat de maker van uw apparaat een recyclingprogramma heeft dat graag zijn eigen producten terugneemt. Grote merken zoals Dell, Apple, Canon, LG, Samsung, Sony, HP, Sprint en zelfs Amazon accepteren oude e-waste. Hier zijn de contactgegevens voor het recyclen van je oude iPhones. Sommige kassawinkels zullen ook elektronica terugnemen. Best Buy is hier geweldig in, en ze zullen zelfs grote items (zoals tv’s) weghalen en voor je recyclen als je iets nieuws koopt.

  2. Neem contact op met uw stad. Lokale gemeenten kunnen een geweldige bron zijn om e-waste veilig te recyclen. Log in op de website van uw Afvalbeheer voor informatie over hoe, waar en wat u kunt recyclen in uw eigen stad.

  3. Breng het naar een e-waste recycler. Een van de grootste organisaties, Call2Recycle, zal op een verantwoorde manier oude batterijen en mobiele telefoons in het hele land afvoeren. Ga naar hun website om een ​​inleverlocatie bij u in de buurt te vinden (ze bevinden zich in Lowe’s, Home Depot en Staples), die volgens de organisatie binnen 10 mijl van 87 procent van de mensen in de VS liggen.

  4. Doneer uw elektronica. Een geweldige optie voor werkende en soms niet-werkende elektronica is om ze te doneren. Sommige merken hebben programma’s die hun oude elektronica accepteren als donaties, en er zijn tal van organisaties in uw omgeving die hetzelfde doen. Probeer ook uw lokale ruilgroep of Facebook-marktplaats, en merk op dat u uw elektronica weggeeft aan iedereen die ze nodig heeft voor onderdelen. Zoals ze zeggen, het afval van de een is de schat van de ander.


Hoe huishoudelijke goederen te recyclen


Gelukkig verbergen veel huishoudelijke artikelen gevaarlijk afval of waardevolle grondstoffen niet op dezelfde manier als elektronica. Dit maakt ze minder lastig om te recyclen, maar de categorie kan nogal vaag zijn. Wat voor soort huisgoed je precies probeert te recyclen, is specifiek voor jou. Omdat ze variëren van banken tot bestek, is het een uitdaging om een ​​paar eenvoudige antwoorden te geven voor het recyclen van huishoudelijke artikelen.

Hier zijn enkele handige tips voor het ontleden van een gevarieerde verzameling ongewenste huisartikelen en wat u ermee kunt doen:

  1. Is het ruilbaar of doorverkoopbaar? Beoordeel de staat van het item om te bepalen of het nog waarde kan hebben voor iemand anders. Zo ja, overweeg dan om te doneren, te ruilen of door te verkopen op een online marktplaats (denk aan: Craigslist, Facebook Marketplace, Freecycle etc.). Kijk rond en praat met vrienden, familie, collega’s of leden van de gemeenschap om te zien of iemand _____ kan gebruiken. Hierdoor krijgt het een tweede leven, en dat is altijd de beste optie, zelfs vóór recycling.

  2. Overwegen composteren. Uw eerste gedachte bij het opruimen van huishoudelijke artikelen is misschien niet de compost … maar het zou kunnen. Een houten afwasborstel met natuurlijke haren kan bijvoorbeeld uiteenvallen in organisch materiaal, of onbevlekt volledig natuurlijk textiel kan in stukken worden gesneden en aan de stapel worden toegevoegd. Onzeker? Zoek het eerst snel op internet voordat je het in de prullenbak gooit.

  3. Upcycle of hergebruik het. Om extra afval echt te beperken en zelfs te voorkomen, bedenk je manieren om je product een tweede leven te geven. Wees zuinig met bestaande items, zodat u geen nieuwe hoeft te kopen – of in ieder geval kunt voorkomen dat ze naar stortplaatsen worden gestuurd. Dit voelt misschien een beetje ambitieus, maar het kan ook een leuke en budgetvriendelijke manier zijn om creatiever te worden.

  4. Neem contact op met het merk, de verkoper of de fabrikant. Een vergelijkbare oplossing voor het e-waste-raadsel is om te controleren of het merk of de verkoper oude items accepteert voor recycling. Je zult misschien niet altijd goud vinden, maar het kan nooit kwaad om het te proberen.

  5. Zoek een recyclingprogramma. Het definitief weggooien van uw item staat altijd als laatste op de lijst. Nadat je de andere vier opties hebt overwogen, moet je misschien nog steeds een manier vinden om je huisartikelen te recyclen. In dat geval zijn Recycle Nation of uw lokale afvalbeheer over het algemeen de meest effectieve manieren om dit te doen.

Heb je tips en trucs voor het recyclen van e-waste en huishoudelijke artikelen? Deel uw ervaringen in de reacties hieronder. ♻️


Katherine Engelsman is een freelanceschrijver in het prachtige zuiden van Maine met haar groeiende gezin. Ze richt zich op reizen, design, duurzaamheid en lifestyle, en heeft geschreven voor Outside Online, Field Mag, Food52, Maine Magazine en Mother Mag, onder andere.


VERWANTE LEZING


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *