Hoe maak je een vision board (en wat ermee te doen)

By | May 12, 2023

Uw doelen en dromen visualiseren

Als kind was een van mijn favoriete bezigheden collages maken. Meestal plakte ik samen met een vriend knipsels uit tijdschriften en kranten in een nieuw kunstwerk dat ik meteen weer zou vergeten of op de koelkast zou hangen tot het knapperig werd. Visionboarden is dat niet precies collages voor volwassenen, maar het is niet ver van dat. Het hands-on vaartuig kan een vorm zijn van manifestatie en helpen bij het omzetten van onze ideeën in realiteit.

Simpel gezegd, een vision board is “een visuele weergave van je doelen”, vertelt media- en lifecoach Zakiya Larry Oprah dagelijks. En het is net iets anders dan een moodboard. In plaats van zich alleen te concentreren op esthetiek, concentreert een vision board zich op grotere levensambities. Maar u kunt uw vision board zo esthetisch aantrekkelijk maken als u wilt.

“[Vision boards] kan je helpen de tijd te nemen om echt na te denken over wat je wilt, iets wat velen van ons niet doen”, zegt Suzy Rosenstein, Master Life Coach & Midlife Mentor. “Het leven creëren dat je wilt, gebeurt niet per ongeluk.”

Talloze opinieleiders en levenscoaches, zoals Eckhart Tolle en Deepak Chopra, onderschrijven deze techniek om je verlangens ook elke dag te visualiseren – als onderdeel van de inspanning om je dromen te verwezenlijken.

Studies tonen aan hoe vision boards dienen als krachtige visualisatietools, die ons daadwerkelijk helpen onze doelen te bereiken.

Evenzo tonen onderzoeken aan hoe vision boards dienen als krachtige visualisatietools, die ons daadwerkelijk helpen onze doelen te bereiken. Volgens Psychologie vandaagkan visualisatie als een cognitief hulpmiddel mensen helpen om door angst heen te werken, zich voor te bereiden op een grote werkgebeurtenis of om bepaalde levensdoelen te verwezenlijken.

Visualisatie werkt door je te helpen reticulair activerend systeem (RAS), het filter van je hersenen, blijf op de hoogte van welke berichten je moet in- en uitfilteren. “Hoe meer je je doelen ‘top of mind’ houdt, hoe meer je onderbewustzijn zal werken om ze te bereiken”, legt Ruben Gonzalez, viervoudig Olympiër en auteur van “De moed om te slagen,” in een interview met Ondernemer. “Daarom is het zo belangrijk om elke dag je doelen op te schrijven, je beoogde resultaat te visualiseren en regelmatig affirmaties te zeggen.”

Dus als je eindelijk je eigen bedrijf wilt starten, yoga wilt leren, op je droomreis naar Zanzibar wilt gaan of misschien je eigen meubels wilt leren restaureren, kan het kijken naar inspirerende beelden je echt helpen die doelen te bereiken.

Als je klaar bent om je handen uit de mouwen te steken, volg dan deze korte handleiding om je op weg te helpen.


Hoe maak je een visionboard

1. Brainstorm over je visionboard

Pak pen en papier en stel jezelf een paar vragen over hoe jij je leven ziet. Hier zijn enkele voorbeeldvragen om u op weg te helpen:

  • Welke waarden zijn voor jou het belangrijkst?

  • Welke carrière-/financiële doelen heb je voor het komende jaar?

  • Waar spaar jij voor?

  • Wat zijn jouw droomreisbestemmingen?

  • Heb je welzijnsdoelen?

  • Hoe wil je dat je huis eruit ziet?

  • Wat is uw visie op uw relaties met anderen?

  • Wat is jouw visie op je relatie met jezelf?

  • Waar wil je meer van in je leven brengen?

  • Denk aan inspirerende citaten die belangrijk voor je zijn.

Noteer de antwoorden op uw favoriete vragen hierboven. Nu heb je een solide basis om je vision board mee te vullen.

2. Bronafbeeldingen

De ouderwetse tijdschriftenmethode is hier super succesvol. Blader door tijdschriften en scheur afbeeldingen uit die overeenkomen met uw aantekeningen, of afbeeldingen die u een gevoel van inspiratie geven. U kunt er ook voor kiezen om elke gewenste afbeelding van internet af te drukken. Pinterest is een geweldige plek om te beginnen. Overweeg om foto’s toe te voegen die je zelf hebt gemaakt, citaten die je inspireren, lijsten, decoratieve verfraaiingen en zelfs recepten.

3. Verzamel knutselmaterialen

Als je het leuk vindt om de lijmstift uit te breken, pak dan een posterbord uit de winkel en begin met plakken! Maar als u een visionboard wilt dat gemakkelijker kan worden overgezet, gebruik dan een kurkbord en punaises. Je hebt waarschijnlijk ook een schaar, plakband, stiften of pennen nodig, en wat vrije tijd om opzij te zetten.

4. Maak je visionboard

Als je eenmaal je afbeeldingen en materialen hebt verzameld en een uur of twee hebt gereserveerd, is het tijd om je bord te structureren. Leg alles neer om te zien wat er het beste uitziet voordat u zich vastlegt op schaar of lijm. Welke afbeeldingen of thema’s zijn voor jou het belangrijkst? Overweeg om ze in het midden van je bord te plaatsen. Je kunt er zelfs een situatie van zelfzorg van maken, met muziek, kaarsen en misschien vrienden. Neem hier de tijd voor, want je zult er elke dag naar moeten kijken, meerdere keren per dag (dat is het idee).

Rosenstein merkt op dat ze liever haar tijd neemt met vision boards, in plaats van ze in één keer af te maken. “Mijn proces begint met mezelf tijd en ruimte te geven”, zegt ze, terwijl ze opmerkt dat ze in de loop van een paar weken beelden zal zoeken als ze zich geïnspireerd voelt, voordat ze beetje bij beetje aan haar bord begint te werken.

5. Hang het op voor weergave!

En voila! Je kunt het bord overal neerzetten, zolang je het maar regelmatig ziet. Als het klein is, is je nachtkastje of koelkast perfect. Je bureau of slaapkamermuur kunnen andere goede plekken zijn.

Misschien kies je ervoor om af te zien van het fysieke vision board en een digitaal te maken met online afbeeldingen. Canva is een gebruiksvriendelijke grafische ontwerptool om je bord te bouwen, en je kunt het afdrukken of instellen als achtergrond voor je computer of telefoon.

Dit is het beste van een manifestatietool zoals een visionboard: het is niet permanent.

Dit is het beste van een manifestatietool zoals een visionboard: het is niet permanent. Voeg nieuwe afbeeldingen toe wanneer u zich geïnspireerd voelt, of scheur de afbeeldingen weg die u niet langer dienen. Sommige mensen maken graag elk kalenderjaar, elke zes maanden of gewoon wanneer het goed voelt een nieuw vision board.

En u hoeft niet slechts één visionboard te maken – denk eens aan een op uw carrière gericht board dat u op het werk bewaart, een visionboard voor op reis of een visionboard voor eten in de keuken.

Het belangrijkste is dat deze oefening helemaal draait om doen wat goed voor je is. Als je je eenmaal begint te laten inspireren door afbeeldingen en citaten en voelt dat de creativiteit begint te stromen, heb je een krachtig hulpmiddel ontgrendeld om je te helpen sommige van je dromen waar te maken. Een visionboard op zich zal je leven niet veranderen, maar je acties kunnen dat visionboard dan wel tot stand brengen.


Natalie Gale is een freelance journalist uit Boston. Als ze niet schrijft over kunst, eten of duurzaamheid, kun je haar naar de boerenmarkt zien fietsen, bakken, naaien of haar volgende Halloween-kostuum plannen. Zeg hoi Instagram!


VERWANTE LEZING


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *