Hoe u georganiseerd en productief kunt blijven terwijl u online lessen volgt

By | May 14, 2023

Tips om op afstand te leren of te werken

“Wat gaat er nu NIET door mijn hoofd?” sms’te mijn schoonzus, die in de herfst van 2020 aan haar tweede jaar op de universiteit begon. Aangezien ik vele jaren verwijderd ben van mijn laatste eerste schooldag (😭), nam ik contact met haar op om een ​​temperatuurcontrole te krijgen over hoe ze voelt voor leren op afstand en bijgewerkte veiligheidsmaatregelen, die in 2022 voor veel mensen nog steeds van kracht zijn.

“Ik denk dat de grootste rode vlag die opvalt voor mij en veel van mijn collega’s is dat niemand in hun element is”, legde ze uit. “Je gaat naar de universiteit voor de opleiding en de ervaring van het leren van je professoren, maar we bevinden ons nu allemaal in deze rare zone waar niemand weet wat hij kan verwachten. Niemand weet hoe de lessen zullen gaan, en veel mensen maken zich zorgen – waaronder ikzelf – over hun cijfers.”

Als je nu virtueel aan het leren bent, probeer je misschien ook je to-do-lijstjes in evenwicht te brengen en datzelfde gevoel van onzekerheid over hoe de wereld er in de toekomst uit zal zien. Hieronder vindt u enkele praktische tips waarmee afstandsleerders zich dit schooljaar beter georganiseerd, productiever en succesvoller kunnen voelen. Of je nu een enkele les volgt als onderdeel van een persoonlijk verrijkingsplan of aan je eerste jaar op de universiteit of middelbare school begint, hier is ondersteuning voor jou.


1. Mentale en emotionele voorbereiding

Het traditionele ondersteuningssysteem van persoonlijke vriendschappen en voorspelbare lesroosters wordt op zijn kop gezet als je online lessen volgt. (Of, eerlijk gezegd, wanneer u op afstand werkt!)

“Het is gemakkelijk om je verteerd te voelen door negatieve en angstaanjagende gedachten wanneer je op onbekend terrein navigeert”, zegt Sage Grazer, LCSW. “Door in contact te blijven met hoe je je echt voelt, krijg je de kans om voor jezelf te zorgen en in je behoeften te voorzien, zodat je optimaal kunt functioneren in je relaties en met je schoolwerk.” Door uw angsten en zorgen een naam te geven, kunt u goed bepalen waar u de meeste ondersteuning nodig heeft.

Door in contact te blijven met hoe je je echt voelt, krijg je de kans om voor jezelf te zorgen en in je behoeften te voorzien, zodat je optimaal kunt functioneren in je relaties en met je schoolwerk.

— Sage Grazer, LCSW

Grazer, de mede-oprichter en Chief Clinical Officer van het mentale wellness-netwerk Frame, stelt een therapeutische techniek voor die ‘resourcing’ wordt genoemd om u te helpen omgaan met stress en ongemakkelijke emoties. “Resourcing is het identificeren van dingen in je leven die opbeurend, kalmerend of plezierig zijn als een manier om verbinding te maken met interne gevoelens van welzijn die aangenaam of neutraal zijn”, legt ze uit.

“Je kunt jezelf afvragen: wat is één ding dat op dit moment geen pijn doet of slecht voelt? En sta jezelf vervolgens toe om die gedachte/herinnering in je geest volledig uit te werken en jezelf op dat moment voor te stellen, jezelf in te beelden dat je in de kalmerende of aangename sensaties bent die je herinnering oproept.

Terwijl u door een minder gestructureerd schema navigeert, concentreert u zich op de dingen die u kunt controleren, zoals hoeveel slaap u krijgt, uw hydratatieniveau en uw schermtijd buiten de lesuren. Door je lichaam te bewegen en een dankbaarheidspraktijk op te zetten, kun je je geaard en aanwezig voelen. Bovendien telt creatieve voeding ook als zelfzorg; bied je jezelf de kans om creatief te zijn in plaats van alleen maar productief? Nodig spelen en vrije tijd uit in je schema, als je kunt.

2. Fysieke voorbereiding

Hoe we fysiek naar onze virtuele lessen komen, kan het verschil maken.

Pennen? Rekening. planner? Rekening. Blauwlicht bril? Rekening! Hoe we fysiek naar onze virtuele lessen komen, kan het verschil maken. Zoek uit wat voor jou werkt. Ik plan kalenderwaarschuwingen een dag voor een deadline en gebruik fysieke planners en taakgebaseerde programma’s om grotere projecten en tijdlijnen uit te splitsen. Padlet, TreIlo, Notion en Evernote zijn allemaal handig om georganiseerd te blijven en notities bij de hand te houden (laat je recs achter in de reacties hieronder 👇). Ik houd ook bij wat ik heb voltooid, omdat die lijst altijd handig is om te bekijken als ik het gevoel heb dat ik niets heb bereikt.

Stel pre-learning of pre-work rituelen in, zoals een kaars aansteken, je bureau afvegen en je telefoon op stil zetten. Drink desnoods koffie uit een reisbeker – alles om je het gevoel te geven dat je in de klas of op je werk bent. Niet iedereen heeft de beschikking over een rustige, aparte leerruimte. Dat is goed! Doe wat je kunt met wat je hebt, en laat het je docenten weten als je conflicten hebt met deelname aan de klas.

3. Maak een plan

Raak vertrouwd met hoe uw energieniveaus eb en vloed zijn, en kijk hoeveel van uw dag u rond die fluctuatie kunt plannen. Als je bijvoorbeeld ‘s avonds je beste creatieve werk doet, een kunst- of schrijfles plant voor later op de dag en in de ochtenduren aan meer alledaags huiswerk werkt.

Rechtstreeks van bed naar laptop pendelen is misschien wel een recept voor een ramp.

Plan ook om jezelf wat tijd te gunnen voor vroege ochtendlessen om wakker te worden, een kopje thee te drinken en je te oriënteren voor de dag. Rechtstreeks van bed naar laptop pendelen, althans voor mij, is vaak een recept geweest voor rampspoed (en depressie).

Het belangrijkste is dat je een proactieve houding aanhoudt. “Het is niet gemakkelijk, maar studenten moeten zo proactief mogelijk zijn en deuren openen waar ze kunnen”, zegt Seema Thomas, adjunct-professor aan de University of the District of Columbia. Thomas beveelt virtuele stages aan, die voor veel studenten een steeds grotere realiteit worden, als waardevolle manieren om te netwerken en hun vaardigheden aan te scherpen. Houd branche-evenementen in de gaten waar u ook connecties in kunt vinden, zoals webinars en panels.

Ik moedig de studenten aan om een ​​professioneel merk te ontwikkelen…. Dit is een ongelooflijke kans om creatief te zijn.

— Seema Thomas

Lukt het niet om kansen te vinden die passen bij uw planning? Neem het heft in eigen handen, zegt Thomas: “Ik moedig de studenten aan om een ​​professioneel merk te ontwikkelen: bloggen, hun professionele online aanwezigheid ontwikkelen. Dit is een ongelooflijke kans om creatief te zijn (start je eigen podcast, begin met het schetsen van een businessplan of een rudimentair idee, enz.).”

4. Vraag je docenten en studieadviseurs wat je nodig hebt

Als je iets nodig hebt, vraag het! We bekijken allemaal nog steeds de dingen dag voor dag, en extra communicatie kan nuttig zijn, aangezien we allemaal aan het uitzoeken zijn wat wel en wat niet werkt.

“Leraren en professoren zijn een geweldige hulpbron en vinden het leuk om studenten te begeleiden, dus als iets in de klas je interesseert, neem dan contact op om te zien of ze aanbevelingen hebben voor hoe je meer kunt leren”, beveelt Jamie Pack aan, een onafhankelijke universiteitsadviseur in North Carolina . “Die gesprekken zijn hoe student / leraar-relaties zich ontwikkelen tot meer mentorachtige relaties.” En die relaties zijn essentieel wanneer u aanbevelingsbrieven nodig heeft voor uw volgende stappen. Pack voegt eraan toe: “Dit zijn de mensen die kunnen getuigen van het karakter, de veerkracht en het aanpassingsvermogen van een student in deze vreemde tijd.”

Als iets in de klas je interesseert, neem dan contact op om te zien of [teachers] aanbevelingen hebben voor hoe u meer kunt leren.

– Jamie-pakket

Enkele voorbeelden van wat u mogelijk nodig heeft, zijn transcripties, verlengde deadlines, minder discussieopdrachten en on-demand opnames van lezingen. U kunt contact opnemen met uw studieadviseur over uw behoeften, of misschien moet u iemand anders zoeken die geschikter is voor uw doelen. Je collega’s kunnen ook bronnen zijn. Vraag hoe ze hun tijd verdelen en georganiseerd blijven, en deel en vergelijk aantekeningen voorafgaand aan een examen.

Het belangrijkste is dat u vertrouwd raakt met de bronnen die u persoonlijk zou hebben gehad. Als je deelneemt aan een muziekprogramma, raadpleeg dan je school (of een plaatselijk bedrijf) over het huren van instrumenten of oefenruimtes. Als er geen computer, internet of printer voor u beschikbaar is, gaat u naar uw dichtstbijzijnde winkel voor kantoorbenodigdheden of bibliotheek om de prijzen voor die services te bepalen. Er kunnen zelfs beurzen via uw school zijn, of u kunt uw leraren vragen naar toelagen om ervoor te zorgen dat iedereen dezelfde toegang en middelen heeft terwijl hij op afstand leert.

In een perfecte wereld worden toegankelijke accommodaties proactief verstrekt en goed ondersteund. Helaas hebben ze niet altijd prioriteit. Vraag ernaar als je ze nodig hebt, maar vraag ze ook om de studenten die dat nodig hebben te ondersteunen. Niemand mag worden uitgesloten van een opleiding vanwege een gebrek aan middelen.

5. Creëer ook een sociaal curriculum

Gemeenschap is een tegengif voor de onzekerheid die ons momenteel omringt. Vraag je studieadviseur om je te verwijzen naar studentenorganisaties die virtueel vergaderen. En als je lessen discussieborden aanbieden, overweeg dan om een ​​studiegroep te organiseren via Zoom.

Vraag je studieadviseur om je door te verwijzen naar studentenorganisaties die elkaar virtueel ontmoeten….Vraag [resident advisors] hoe ze van plan zijn contact te maken met de studenten.

Als je studeert, neem dan contact op met het toelatingsbureau of huisvestingsbureau om te zien of je een virtuele resident-adviseur hebt. Vraag ze hoe ze van plan zijn contact te maken met de studenten en kijk of ze een Slack- of Discord-kanaal kunnen hosten voor gesprekken, of zelfs virtuele evenementen kunnen organiseren. Je kunt ook uitkijken naar andere studenten die verder in je studie zitten, en contact met ze opnemen voor een virtuele kop koffie en een praatje over je branche.

Leren op afstand is een geheel nieuw landschap geweest; het is oké om je overweldigd, angstig en onzeker te voelen. In veel opzichten is het slechts een versterkte versie van waar het op de middelbare school en universiteit allemaal om draait: staren naar een wazige kaart, proberen de weg vooruit te vinden.

En als je het gevoel hebt dat je geest in een spiraal zit, neem dan een pauze. “Het is belangrijk om je gevoelens te valideren, maar ook te erkennen dat gevoelens geen feiten zijn; gevoelens zijn persoonlijke waarheden, geen universele feiten”, herinnert Grazer zich. “Dus als je merkt dat je je zorgen maakt over nachtmerries” wat als “scenario’s of het gevoel hebt dat je in alles in het leven hebt gefaald, vraag jezelf dan af: is dit een gevoel of een feit?” Feit is dit: je doet je best, je verdient steun en je bent in staat om dit seizoen te navigeren.

Ik beloof je dat er tijd is: tijd om vrienden te maken, je carrière te verkennen en jezelf honderd keer opnieuw uit te vinden. Het leven voelt zo urgent als het in semesters is opgedeeld, maar de echte urgentie ligt in de zorg voor jezelf, je dierbaren en de gemeenschap om je heen. 💛


Emily Torres is de hoofdredacteur van The Good Trade. Geboren en getogen in Indiana, studeerde ze Creative Writing and Business aan de Indiana University. Je kunt haar meestal in haar kleurrijke appartement in Los Angeles vinden om een ​​dagboek bij te houden, voor haar konijnen te zorgen of te gamen.


GERELATEERDE LEZING


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *