Ik heb de Loftie Clock & Lamp geprobeerd om mijn slaaphygiëne te verbeteren

By | May 12, 2023

In een tijd vóór smartphones (of zelfs mobiele telefoons), vertrouwde ik op een kleine wekkerradio om me wakker te maken met welk nummer dan ook dat speelde. Soms ving ik zelfs jingles op van lokale adverteerders – mijn landgenoten uit het Midwesten weten dat het nummer van de Menard op dinsdag om zes uur ‘s ochtends anders aanslaat. Toch mis ik die dagen van statische radio die me wakker maakt in vergelijking met de schrille ringen van mijn iPhone tegenwoordig. Ik dacht dat ik op een dag een wekker zou krijgen om mijn afhankelijkheid van smartphones in de slaapkamer te verminderen, maar bleef vastzitten in dezelfde schok-wakker-en-scroll-routine. Totdat ik de Loftie Clock ontdekte.

Loftie is opgericht in 2018 met een simpele missie: onze afhankelijkheid van smartphones verminderen, te beginnen op onze nachtkastjes. Het in New York gevestigde bedrijf houdt het simpel en biedt slechts een paar opties van zijn gestroomlijnde wekker en minimalistische zonsopganglamp als hun belangrijkste producten (geen scrollende Amazon die zich altijd afvraagt ​​welke kleur, stijl, type, etc. van klok te krijgen).

Loftie is opgericht in 2018 met een simpele missie: onze afhankelijkheid van smartphones verminderen, te beginnen op onze nachtkastjes.

De Loftie Clock biedt een verscheidenheid aan telefoonloze functies, zoals meditaties, geluidsbaden, afspeellijsten, en dient ook als slaapruismachine. De Loftie Lamp, die in combinatie met of los van de klok kan worden gebruikt, werkt volgens uw schema om u eraan te herinneren dat het tijd is om tot rust te komen en tijd om wakker te worden dankzij het zacht gloeiende licht.

Maar waarom hebben we misschien een alternatief nodig voor onze telefoonalarmen? Onderzoek heeft aangetoond dat blauw licht, meestal van schermen, zowel de kwantiteit als de kwaliteit van onze slaap kan beïnvloeden. Dus de meeste mensen (inclusief ik) die hun smartphones als wekker gebruiken, worden elke dag als eerste en als laatste blootgesteld. En slaapverstoringen zijn geen klein probleem; een langdurig gebrek aan rust kan leiden tot gezondheidsproblemen, zoals een verzwakte immuniteit en een hogere bloeddruk.

De afgelopen twee maanden heb ik zowel de Loftie Clock als de Loftie Lamp gebruikt als alternatief voor mijn telefoonalarm. En hoewel ik de telefoon niet helemaal uit mijn AM- en PM-gewoonten heb kunnen schoppen, vind ik het heerlijk om elke ochtend wakker te worden – zachtjes – dankzij Loftie. Hier zijn mijn gedachten!

De Loftie-klok, $ 149

Allereerst moet ik zeggen dat ik dol ben op het ontwerp van de Loftie Clock. Het is ingetogen en elegant, en het kleine nachtlampje dat aan de basis gloeit, is super rustgevend (niet zoals de groene gloeiende cijfers en sluimerknoppen op mijn oude wekker).

De klok heeft een telefoon, een draadloze verbinding en de Loftie-app nodig om in te stellen, maar zodra hij klaar is, kun je de telefoon wegstoppen en direct op de klok door je alarmen, afspeellijsten en witte ruis navigeren. Ik had niet al te veel moeite met het instellen, hoewel het iets ingewikkelder is dan de plug-and-play wekkerradio’s van weleer.

Als het op functioneren aankomt, moet ik zeggen dat ik nog nooit zo zachtjes ben gewekt. Mijn Loftie neuriet een laag en kalmerend geluid negen minuten voordat mijn wekker afgaat (ik koos het Bowls-wekgeluid), en laat dan een vrolijker, luider geluid horen als het tijd is om op te staan ​​(ik hou echt van de Radiance-toon). Het tweefasige alarm is speciaal ontworpen om het natuurlijke waakproces van het lichaam na te bootsen, en het is zo naadloos dat ik soms wakker word met het gevoel dat ik mijn alarm heb gemist. (Ik heb nooit).

De Loftie wekker met het Loftie logo

Ik vind het ook leuk dat je een terugkerend wekelijks alarmschema kunt plannen, inclusief meerdere alarmen per dag, als je een wisselend schema hebt!

Het tweefasige alarm is speciaal ontworpen om het natuurlijke waakproces van het lichaam na te bootsen, en het is zo naadloos dat ik soms wakker word met het gevoel dat ik mijn alarm heb gemist. (Ik heb nooit).

Ik geniet van de afspeellijsten met klassieke muziek en het brede scala aan slaapgeluiden. Ik wist niet dat witte ruis eigenlijk in verschillende kleuren voorkomt, met verschillende frequenties op basis van jouw voorkeuren (bruine ruis is mijn favoriet, terwijl roze ruis mijn huid doet kruipen). U kunt een voorproefje van de beschikbare geluiden horen door naar beneden te scrollen op de aankooppagina. Je vindt ook meditaties, ademwerk en geluidsbaden op de Loftie die handig zijn als je wat begeleiding nodig hebt om ‘s nachts uit te schakelen. En de klok doet ook dienst als bluetooth-speaker, met een verrassend robuuste geluidskwaliteit voor zijn kleine formaat.

Al deze functies betekenen dat de Loftie meer gaat kosten dan een standaard wekker, maar eerlijk gezegd, zelfs als je niet wacht tot de klok in de uitverkoop gaat, is het een investering die de moeite waard is. De standaardprijs is $ 149, maar je kunt ook opgeknapte Loftie Clocks krijgen die in verschillende staat variëren en al vanaf $ 99 geprijsd kunnen worden, zonder dat dit ten koste gaat van de functionaliteit.

De Loftie-lamp, $ 249

Ik had geen bedlampje voordat ik de Loftie Lamp kreeg, en nu wil ik nooit meer terug naar een kaal nachtkastje. Deze lamp biedt drie verlichtingsmodi: overdag met het hele lichaam verlicht, ‘s nachts met het hele lichaam rood verlicht (rood licht verstoort uw circadiane ritme niet), en lezen, dat de bovenkant van de lamp verlicht voor gezellig en gericht licht .

Maar de echte winnende functie hier is Loftie’s wake-up bij zonsopgang – stel de tijd in waarop u gewekt wilt worden en de lamp zal zwak oplichten in een kleurenpatroon naar keuze, en geleidelijk helderder worden. Het is zelfs meer zachter dan de Loftie Clock, die veel zegt. Ik merk dat ik vaak wakker ben zonder het te beseffen, denkend dat mijn lichaam zojuist heeft besloten dat het volledig uitgerust was – totdat ik mijn gloeiende Loftie Lamp naast me zie. Het maakt mijn partner niet wakker en tovert een glimlach op mijn gezicht zodra ik mijn ogen open. Ik ben wakker geworden met een kleurenschema geïnspireerd door Joshua Tree, een prachtig verloop van oranje naar een diepe lavendel.

De lamp heeft ook een “wind-down”-herinnering, die u kunt instellen om u eraan te herinneren wanneer het tijd is om naar bed te gaan. Het licht begint sterk en neemt geleidelijk af om u gemakkelijker naar bed te laten gaan. Ik hou van het idee hiervan – echt waar – maar mijn slaapgewoonten zijn niet consistent en ik ben vaak te laat (of te vroeg) om Loftie’s voorbeeld te volgen.

De echte winnende functie hier is Loftie’s wake-up bij zonsopgang […] Ik ben wakker geworden met een kleurenschema geïnspireerd door Joshua Tree, een prachtig verloop van oranje naar een diepe lavendel.

De Loftie Lamp en Loftie Clock op het nachtkastje van de redacteur

Deze lamp werkt aan de duurdere kant, met een typische prijs van $ 249, maar je kunt bundelen met de klok als je 20 procent wilt besparen. Als het prijskaartje niet haalbaar is maar je toch een Loftie-ervaring wilt, zeg ik: begin met de klok. De Loftie Lamp is zeker heerlijk en rustgevend, en krijgt mijn stempel van goedkeuring, maar het is ook niet nodig als je een groter budget hebt.

Het eindoordeel: heeft Loftie me echt geholpen mijn telefoon weg te doen?

Luister, ik ben niet immuun voor de doemrol. Hoewel Loftie me heeft geholpen mijn afhankelijkheid van mijn telefoon in de slaapkamer te verminderen, heeft het niet al mijn dagelijkse stress of dopaminebehoeften weggenomen. Mijn telefoon verschijnt een nacht of twee per week op mijn nachtkastje voor emotionele steun (hah), maar ik ben blij te kunnen zeggen dat ik alleen wakker word met mijn mooie Loftie-alarmen!

Ik moet ook af en toe updates uitvoeren of mijn wifi-verbinding met de Loftie-apparaten herstellen, dus het is belangrijk om te begrijpen dat je met Loftie niet volledig telefoonloos zult zijn.

Er zijn slechts twee nadelen die ik me kan voorstellen, een daarvan is dat als je geen basiskennis hebt van het gebruik van je mobiele telefoon of wifi, de producten een beetje ingewikkeld kunnen zijn. (Ik denk vooral aan mijn oudere vrienden, hoewel Loftie je vrij goed door alles heen leidt!)

De andere is dat de prijs voor zowel de klok als de lamp onbetaalbaar kan zijn. Ik denk dat het een waardevolle investering is als je een deel van je budget hebt toegewezen aan het verbeteren van je slaaproutine. Het merk biedt zelfs een retourbeleid van 60 dagen voor het geval je de producten niet helemaal leuk vindt, zorg er wel voor dat je de originele verpakking bewaart.

Over het algemeen ben ik verkocht op Loftie als een rustgevende start van mijn ochtend. Ik word niet meer wakker met willekeurige lokale commercials of statisch gevulde AM-radiostations – en dat ben ik wel zeker niet wakker worden geschud door een van de beperkte en irritante beltonen van mijn iPhone. In plaats daarvan word ik vredig uit mijn slaap gehaald en optimistisch over de komende dag.


Emily Torres is de hoofdredacteur van The Good Trade. Geboren en getogen in Indiana, studeerde ze Creative Writing and Business aan de Indiana University. Je kunt haar meestal vinden in haar kleurrijke appartement in Los Angeles, waar ze een dagboek bijhoudt, voor haar konijnen en kat zorgt of aan het gamen is.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *