Ik heb proza ​​geprobeerd om mijn beschadigde haar te genezen – hier zijn de resultaten (recensie 2023)

By | May 11, 2023

De redacteuren van Good Trade onderschrijven producten die we persoonlijk hebben onderzocht, getest en waar we oprecht van houden. Lees hier meer over onze methodologie en ons bedrijfsmodel.

Ondanks de goede haargenen in mijn familie (mijn beide zussen hebben het felbegeerde zeemeerminhaar; mensen kunnen nooit geloven dat ze geen extensions dragen), is mijn haar altijd een pijnpunt geweest. Geef de schuld aan de dooskleurstoffen die ik op de middelbare school begon te gebruiken, of liever aan mijn obsessie om eruit te zien als Rachel McAdams in Het notitieboekje. Helaas veranderde Revlon’s scherp geprijsde drogisterijkleurstof mijn fijne bruine haar niet in een natuurlijke roodtint – of een van de vele andere kleuren die volgden (kleurstoffen na het uiteenvallen, iemand?). In plaats daarvan bakte en kleurde het mijn lokken in vreemde tinten van welk resultaat ik ook echt zocht. Aan de andere kant, het was begin jaren ’00, dus ik bleef maar sterven.

In het afgelopen decennium heb ik gewerkt om mijn haar te herstellen na al die schade van mijn jongere jaren. Het uit elkaar gaan met box-dye was een begin, maar het genezen van mijn hoofdhuid en het zien van nieuwe groei heeft veel meer gekost. Ik heb het allemaal geprobeerd, van hoofdhuidborstels en -behandelingen tot de chicste shampoos en serums tot het eten van ‘haarsuperfoods’ en het uitproberen van supplementen. Zeggen dat ik wanhopig op zoek ben naar een oplossing, bij voorkeur iets natuurlijks en betaalbaars, is nogal een understatement, en daarom greep ik de kans aan om Prose te proberen.

Prose is in 2017 in Frankrijk opgericht. Het laboratorium van het merk bevindt zich in Parijs en het hoofdkantoor van het team is gevestigd in Brooklyn. Als je enige tijd op sociale media doorbrengt, heb je waarschijnlijk je favoriete influencers zien opscheppen over Prose, of herken je in ieder geval de branding, die superleuk en een beetje flirterig is. Het merk B Corp Certified en Climate Neutral Certified formuleert op maat gemaakte regimes voor elke klant op basis van een diepgaande haarverzorgingsenquête die u op de site afneemt. Dit is hoe het werkt:

Op de website beantwoordt u een reeks vragen zodat Prose “uw unieke haarbehoeften en doelen, levensstijl en omgeving kan begrijpen”. Vragen variëren van leeftijd en haartype tot hoe vaak u uw haar wast tot uw dagelijkse voeding en waterinname. Er zijn zelfs vragen over uw locatie, aangezien luchtkwaliteit en vochtigheid een verschil maken. De enquête bestaat uit ongeveer 30 vragen en duurt ongeveer 10 minuten.

Nadat u uw resultaten heeft ingediend, formuleert Prose vervolgens een aangepast haarverzorgingsregime, inclusief producten, supplementen en een voorgestelde routine. Uit mijn profiel bleek dat mijn haar baat zou kunnen hebben bij onder andere voeding, vezelherstel en een hoofdhuidontgifting. Wat ik echt leuk vond aan dit deel van het proces, was dat ik precies te zien kreeg welke ingrediënten er in de formules zaten, omdat ik het altijd een uitdaging heb gevonden om haarverzorgingsetiketten te begrijpen en wat/waarom bepaalde ingrediënten erin zitten.

Proza ingrediënten

De formules van Prose zijn veilig, natuurlijk en duurzaam. Het merk belooft dat elk ingrediënt dat wordt gebruikt “nauwkeurig is onderzocht door ons R&D-team van wereldklasse en duurzaam afkomstig is van vertrouwde partners over de hele wereld.” Formules zijn dierproefvrij en bevatten geen parabenen, sulfaten, ftalaten, minerale oliën of GGO’s. Prose kan ook specifieke haarproducten veganistisch maken en ze hebben siliconenvrije, kleurstofvrije en geurvrije opties.

Als je de voorkeur geeft aan een geur, kun je met Prose de geur voor je producten kiezen voordat je gaat afrekenen, wat een leuk extraatje is! Ik heb er een uitgekozen die niet meer verkrijgbaar is maar wel een lichte bloemengeur heeft. Nogmaals, je kunt ongeparfumeerd kiezen als je de voorkeur geeft aan geurloos of gevoelig bent voor geuren. Deze geweldige gepersonaliseerde optie maakt het merk veel specialer, wat ze ook zijn erg goed in.

Nu, voor mijn ervaring met het proberen van Prose op mijn erg beschadigd haar, waarop de enquêteresultaten vriendelijk wezen. Ik kreeg een shampoo, conditioner en twee haarmaskers (een voor de hoofdhuid en een voor de uiteinden) toegestuurd om in de loop van een paar weken te gebruiken. De kosten beginnen bij $ 32 voor shampoo, met abonnementen met korting beschikbaar.

Toen mijn haarverzorging arriveerde, voelde ik me meteen gezien en verzorgd bij het openen van de doos. De producten waren zorgvuldig verpakt; elke fles had een persoonlijk etiket met ingrediënten en mijn naam. Er waren ook gedetailleerde instructies waarin werd uitgelegd wanneer en hoe de maskers moesten worden gebruikt.

Voordat ik Prose gebruikte, wisselde ik af tussen een paar verschillende shampoos en conditioners van merken als Kristin Ess en andere semi-betaalbare Target-opties. Voor dit experiment besloot ik echter om het gebruik van elk product dat geen Prose was te stoppen, zodat ik de maximale voordelen kon halen uit de op maat gemaakte formules.

Ik ben begonnen met het pre-shampoo hoofdhuidmasker en haarmasker. De aangepaste kaarten met de kit gaven gemakkelijk te volgen instructies over wanneer en hoe ze te gebruiken. (“Begin met vochtig haar. Verdeel in secties …”) Ik was het meest enthousiast over het hoofdhuidmasker, dat exfolieert, ontgift en helpt olie in evenwicht te brengen. Mijn haar kan al na één dag extreem vettig worden, dus ik was benieuwd of dit dat zou verminderen. Het haarmasker, dat aan de uiteinden wordt aangebracht, is bedoeld om te revitaliseren en te herstellen voor de algehele gezondheid, wat mijn beschadigde haar opnieuw hard nodig heeft. Ik deed ze allebei aan en liet ze de aangegeven 5-15 minuten zitten.

Vervolgens sprong ik onder de douche, spoelde de maskers uit en bracht mijn haar in contact met de shampoo en conditioner. Het is superschuimend, waar ik dankbaar voor ben, want het geeft me het gevoel dat ik mijn haar echt schoon krijg. Na een spoeling, handdoekdroog en snel föhnen om de resultaten te zien, voelde mijn haar zacht en zijdeachtig aan. Tot nu toe, zo goed.

De volgende weken bleef ik de maskers gebruiken volgens de instructies en waste ik me alleen met Prose, meestal elke twee tot vier dagen, afhankelijk van de week. Hoewel mijn haar in eerste instantie de voedingsstoffen leek op te nemen, paste het zich uiteindelijk aan de formules aan en voelde mijn haar in de uren na het wassen niet zo schoon aan. Ik bleef ook worstelen met vettig haar op dag twee, dus dat is niet echt veranderd.

Proza haarmasker

Ik merk echter minder haaruitval en mijn kleur is minimaal vervaagd (meestal vervaagt het). veel met andere kleurbeschermende shampoos). Ik vind het ook geweldig dat ik met Prose feedback kan geven over de formules en ze kan aanpassen voor mijn volgende bestelling om eventuele zorgen of wijzigingen aan te pakken. Het proces van het herstellen van de gezondheid van het haar is een zich ontwikkelende en soms langdurige reis, en hoewel ik denk dat dit regime helpt, kan het iets langer dan 30 dagen duren om de schade van tientallen jaren te herstellen.

Over het algemeen hield ik van mijn ervaring met Prose, van de vragenlijst en gecertificeerde schone ingrediëntenlijsten tot de persoonlijke verpakking en aangepaste natuurlijke formules. Het is een uitstekend merk voor iedereen die meer nodig heeft dan een standaard Target-shampoo voor haargezondheid, en hoewel het een beetje duurder is dan drogisterijmerken, krijg je waar je voor betaalt. Na te veel jaren met doosverf en goedkope haarproducten, kun je er zeker van zijn dat ik een terugkerende Prose-klant zal zijn.

Vertrok voor; Rechts: na 30 dagen proza

BELANGRIJKSTE LEERPUNTEN

  • Prose is opgericht in 2017 en is Certified B Corp en Climate Neutral Certified.
  • De zemelenD biedt formules op maat voor jouw haar op basis van een enquête die je op de website invult. Alle formules zijn veilig, natuurlijk en duurzaam. Het merk belooft dat elk ingrediënt dat wordt gebruikt “nauwkeurig is onderzocht door ons R&D-team van wereldklasse en duurzaam afkomstig is van vertrouwde partners over de hele wereld.”
  • De kosten beginnen bij $ 32 voor shampoo, met abonnementen met korting beschikbaar.
  • Klanten kunnen feedback geven over hun formules en deze voor hun volgende bestelling aanpassen om eventuele problemen of wijzigingen aan te pakken.

Kayti Christian is hoofdredacteur bij The Good Trade. Ze heeft een master in non-fictie schrijven van de Universiteit van Londen en is de maker van Feelings Not Aside, een nieuwsbrief voor gevoelige mensen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *