Ik woon niet in mijn droomhuis, dus ik maak er een

By | May 23, 2023

Mijn huis (oké, appartement) veranderen in een huis

Mijn meest resonerende herinnering aan thuis is mijn moeder die chakri klaarmaakt in onze felrode keuken.

Toen we voor het eerst verhuisden naar onze koloniale kamer met vier slaapkamers in een klein stadje in New Jersey, waren de muren geschilderd erg helder magenta. (Ja, allemaal.) Mijn ouders besloten uiteindelijk om in de gedurfde kleurkeuzes te leunen, op een dag renoveerden ze onze keuken met hoogglans IKEA-kasten die Campbell een run voor zijn geld opleverden.

Daarna schilderden ze de woonkamer rood en groen, waar het het hele jaar door als kerst aanvoelde. En mijn slaapkamer – met een waterthema met een onderwatermuurschildering, een ander vreemd maar verrukkelijk souvenir van de vorige eigenaar – bleef mijn hele pubertijd zoals het is. Het is er nog steeds vandaag.

Luide kleuren, moderne accenten en afwisselende thema’s werkten voor hen, maar niet voor mij, en dus had de moderne esthetiek van mijn ouders direct invloed op mijn eigen ideeën voor mijn toekomstige huis. Vaak viel ik in slaap terwijl ik naar zeeschildpadden en dolfijnen staarde, terwijl ik me de kalme en meer neutrale ruimte voorstelde die ik ooit in de toekomst zou beheren.

Mijn droomhuis zou een huis in Spaanse stijl met meerdere slaapkamers zijn, had ik besloten, met ronde boogdeuren, grote ramen en een ruim terras met uitzicht op een weelderige, perfect onderhouden tuin. Ik zou boekenplanken van vloer tot plafond toevoegen voor mijn eigen persoonlijke bibliotheek – compleet met een verborgen boekenkastdeur omdat we hier fantaseren – en een boekenhoek met een grote erker om te knuffelen en te lezen.

Helaas, mijn realiteit is niet zo, althans nog niet. Mijn man en ik huren momenteel een bescheiden appartement met ongeveer geen van de bovengenoemde “droom” -kenmerken. Er is niet veel ruimte voor een leeshoekje, laat staan ​​mijn verborgen boekenkast. En mijn “perfect onderhouden tuin” is een kleine patio met een paar planten.

En toch hou ik er allemaal evenveel van.

Als we aan onze droomhuizen denken, denken we aan de toekomst. Dromen gaan per definitie over aspiraties en diepe verlangens. Zelfs als de omstandigheden ten goede veranderen, worden dromen niet noodzakelijkerwijs onze realiteit; ze evolueren gewoon verder à la lifestyle creep.

“Maar wat als we niet alleen naar onze toekomstige huizen kijken, maar ook naar onze vroegere huizen?”

We verplaatsen constant de doelpaal naar wat ons droomhuis inhoudt, gaande van overleven naar bloeien bij elke upgrade. We richten ons voortdurend op een grotere, betere plek. Als we maar het thuiskantoor krijgen, de nieuwe flitsende koelkast, de garage voor twee auto’s. Als alleen.

Dit is tenslotte het tijdperk van beeldschone Instagrams en hele tv-netwerken gewijd aan Chip en Joanna Gaines en Queer Eye-make-overs. (Schreeuw het uit naar Bobby Berk, voor reageren op mijn recente tweet.)

Maar wat als we niet alleen naar onze toekomstige huizen kijken, maar ook naar onze vroegere huizen? Hoe hebben onze ruimtes ons geholpen te groeien en te komen waar we nu zijn?

Als ik bedenk waar we nog maar vijf jaar geleden waren (lees: een kelderappartement met een ingestort plafond voor acht maanden), ben ik geneigd te denken dat dit huidige appartement misschien is mijn droomhuis voor deze fase in mijn leven. Ik had me toen nooit kunnen voorstellen dat dit mijn realiteit was, en dat alleen al is zo’n bron van vreugde voor mij.

De uitgestrekte ramen en het groen zullen hopelijk op een dag komen, maar voor nu vind ik tevredenheid in mijn huidige ruimte en bouw ik mijn droomkenmerken erin in plaats van me alleen op de toekomst te concentreren. Hier leest u hoe u dat ook kunt.

1. Denk aan droomervaringen in plaats van aan een droomhuis

Mijn droomhuis gaat niet alleen over esthetiek. Als huismus die de meeste tijd binnenshuis doorbrengt, zelfs buiten een pandemie, vraag ik mezelf ook af: wat zijn de ervaringen waarvan ik wil genieten die het waard zijn om rond te ontwerpen? En hoe kan ik de ruimte optimaliseren voor mijn levensstijl?

“We verdienen het om ons te concentreren op vooruitgang boven perfectie, door ons huidige leven te leiden in plaats van te fantaseren over toekomstige levens.”

Ik heb misschien geen veranda of tuin, maar mijn kleine patio biedt nog steeds dezelfde ervaringen die ik hoop te hebben: de kans om op rustige ochtenden te zitten en koffie te drinken, op warme dagen van de zon te genieten en te lezen of mensen- kijk hoe de uren voorbij tikken.

Wat zijn de ervaringen die je wenst, droomhuis of anderszins? Als je toekomstige zelf diners wil organiseren, op luxe lakens wil slapen, wil trainen in een aangewezen fitnessruimte, wacht dan niet tot je ‘eigenaar’ bent om de bal aan het rollen te krijgen.

Je houdt van waar je van houdt, en daar zou je je huis op moeten aanpassen, zelfs als het kleiner is. We verdienen het om ons te concentreren op vooruitgang boven perfectie, door ons huidige leven te leiden in plaats van te fantaseren over toekomstige levens.

2. Pas je visionboard aan

Ik heb niet echt ruimte voor een Belle en het Beest-bibliotheek met wenteltrappen en ronde boekenplanken, en ik kan het me niet echt veroorloven om een ​​aannemer in te huren om er een te bouwen, vooral niet in een huurwoning. Dus ik stem in plaats daarvan mijn dromen af ​​op de realiteit.

“Zelfs een huis dat volgens jouw exacte afmetingen is gebouwd, voelt niet als een thuis zonder de dingen die je geluk en comfort brengen.”

In dit geval heb ik een IKEA-boekenkastmuur in onze logeerkamer-slash-kantoorruimte opgenomen om een ​​minibibliotheek te creëren – een die ik kan upgraden, downgraden of meenemen wanneer we verhuizen. Het beste van alles is dat ik mezelf kan omringen met de boeken waar ik van hou, en extravagantie wordt irrelevant. Herenhuis met vier slaapkamers, wie?

Wat zijn de must-haves die je nodig hebt in een huis versus de nice-to-haves? Als een ruimte de eerste bedekt, hoe kun je de laatste dan opnemen in je parameters? Uw budget en prioriteiten vormen de basis (het is geen Henah-stuk zonder woordspeling!), maar soms is uw visie meer binnen bereik dan u denkt.

Hier zijn een paar beproefde manieren om te beginnen met het creëren van je droomruimte, waar je ook bent. Deze gids voor appartementstherapie biedt ook slimme tips voor het upgraden van huurwoningen.

  • Verf of behang je kamers tijdelijk met kleuren die je comfort geven. Zolang je de benodigde toestemming hebt en het indien nodig kunt overschilderen, voelt dit meestal als een onmiddellijke upgrade, zowel in een huurwoning als in het huis van je ouders.

  • Als u de eigenaar bent van uw ruimte, investeer dan in de “botten” en geef prioriteit aan eenvoudige en betaalbare afwerkingen. Voeg gouden knoppen toe, schilder of betegel je open haard, of ruil betaalbare dupes in voor vaak dure stukken zoals vloeren.

  • Overweeg doe-het-zelfreparaties voor cosmetisch werk, waar u kunt besparen op de kosten van een aannemer en in één keer wat pit kunt toevoegen.

  • Investeer in meubels of decor voor de lange termijn die u naar elk huis kunt meenemen. Onze modulaire Burrow-bank is een vaste waarde in al onze appartementen.

  • Voeg vooral toe wat je brengt vreugde. Pastelgele muren? Een kartonnen uitsnede van Michael B. Jordan? (Ik neem het je niet kwalijk.) Een gepersonaliseerd neonbord? Ga ervoor! Zelfs een huis dat volgens uw exacte afmetingen is gebouwd, voelt niet als een thuis zonder de dingen die u geluk en comfort brengen.

3. Oefen dankbaarheid en reflectie

Elk huis heeft zijn uitdagingen. Ik heb lastige en enorm ineffectieve verhuurders gehad, en voordat we een wasserette in de unit hadden, moesten mijn nu-echtgenoot en ik onze vuile kleren naar de wasserette sjouwen in een voet van sneeuw en ijs.

Ik denk dat als “ik in 2016” me nu gewoon zou kunnen zien – wonen in een stad waar ik van hou met genoeg vierkante meters om te hosten, een kleine buitenruimte, En haar eigen doe-het-zelfbibliotheek – ze zou trots zijn op hoe ver we zijn gekomen. Als Amerikaan van de eerste generatie hadden de generaties vóór mij dit nooit als mijn leven kunnen beschouwen, en ook dat is de moeite waard om dankbaar voor te zijn.

“Die eigenschappen [don’t] definieer je huis. De liefde en zorg die je erin hebt gestoken doet dat wel.”

Of je nu huur deelt met twee huisgenoten, naar je eerste studio verhuist of een aanbetaling doet op je droomhuis, je bent waarschijnlijk een stap dichter bij je geïdealiseerde toekomst gekomen. Neem de tijd om die overwinningen te vieren en omring jezelf met herinneringen aan alles wat je hebt bereikt om hier te komen.

Zoals het gezegde luidt: een huis is geen thuis. Of u nu in een ruimte woont met kroonlijsten, een bad op pootjes of een betegelde achterwand, geen van deze kenmerken bepaalt uw huis. De liefde en zorg die je erin hebt gestoken, doet dat wel (hoewel, als je van plan bent je huis op een dag te verkopen, mag ik voorstellen om heldere magenta muren te vermijden?). Dat is wat mijn droomhuis uiteindelijk inhoudt – waar ik ook woon.


Henah Velez (zij/haar) is redacteur bij The Good Trade. Ze heeft een master in sociaal ondernemerschap en is een trotse Rutgers-afgestudeerde. Oorspronkelijk uit NJ, woont Henah nu in Santa Barbara, CA, waar ze graag klein winkelt, rondhangt met haar huisdieren of reist. Zeg hoi Instagram!


VERWANTE LEZING


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *