Wat is langzaam leven? – De goede handel

By | May 12, 2023

Een langzamere, duurzamere levensstijl omarmen

De slow living-beweging begon met de opening van een McDonald’s in het hart van Rome.

In 1986, de fastfoodketen opende een locatie aan de Piazza di Spagna, aan de voet van de Spaanse Trappen. In die tijd was het de grootste McDonald’s ter wereld, wat leidde tot protesten van Italianen en een rechtszaak van Valentino – een Amerikaans eerbetoon verontreinigde het Romeinse monument. Dat McDonald’s er nog steeds is.

Als reactie hierop richtte politiek activist Carlo Petrini in 1989 de International Slow Food-beweging op, waarbij lokaal, traditioneel bereid voedsel centraal stond in directe dissonantie met ‘fast food’.

Tegenwoordig omvat slow living veel verschillende facetten: de ene is slow food, de andere zijn slow fashion, slow travel, slow fitness, slow interiors en slow news. En let op, je hoeft niet in een huisje op het platteland te wonen met een tuin en geen wifi om een ​​slow lifestyle te leiden.


Wat is langzaam leven?

Slow living is een levensstijl die de nadruk legt op een langzamere, meer bewuste benadering van alle aspecten van het dagelijks leven. Het gaat erom vast te stellen wat u het meest waardeert in uw leven en uw tijd dienovereenkomstig te structureren.

“Het centrale principe van de Slow-filosofie is de tijd nemen om dingen goed te doen en er daardoor meer van te genieten”, zegt Carl Honoré in zijn boek uit 2004, Ter ere van traagheid. In plaats van onze dagen zo snel mogelijk door te brengen om “productiever” te zijn, helpt vertragen ons om van het leven te genieten in plaats van op de automatische piloot te cruisen.

Het boek van Carl Honoré hielp bij het verklaren van het verband tussen slow food en slow living, waardoor het laatste mainstream werd. Het concept kwam goed van de grond tijdens de pandemie, toen een wereldwijde vertraging bij veel mensen het verlangen opwekte om een ​​stap terug te doen en “opnieuw contact te maken met zinvolle hobby’s, de natuur en onszelf”, zegt Langzaam levend LDN.

In tegenstelling tot veel voorkomende misvattingen, betekent langzaam leven niet dat je lui, traag of ongeïnspireerd bent.

In een wereld waar advertenties ons constant bombarderen, ons aanmoedigen om meer gedaan te krijgen en belaagd worden met de nieuwste trends, is slow living in feite een beetje radicaal. “Het is eigenlijk een zeer revolutionair [idea] in een roadrunner-cultuur waar elk moment [in] elke dag is een race tegen de klok’, vertelde Honoré Martha Steward. Honoré’s framing van slow living als radicaal luistert naar Audre Lorde’s uitleg uit 1988 van zelfzorg in Een uitbarsting van licht: “Voor mezelf zorgen is geen genotzucht, het is zelfbehoud, en dat is een daad van politieke oorlogsvoering.”

In tegenstelling tot veel voorkomende misvattingen, betekent langzaam leven niet dat je lui, traag of ongeïnspireerd bent. Het gaat er niet alleen om het tempo van elke taak die we doen te vertragen, maar in plaats daarvan de taken die we uitvoeren te veranderen, waardoor we “de ruimte krijgen om prioriteit te geven aan wat belangrijk is en de juiste hoeveelheid tijd aan elke taak of activiteit toe te wijzen”, zegt Slow Levende LDN.


Waarom is langzaam leven belangrijk?

Een belangrijk principe van slow living is het terugwinnen van onze tijd door activiteiten te schrappen die niet in uw belang zijn, zoals misschien doom scrollen, Netflix binging, of nee leren zeggen aan bepaalde toezeggingen. Dit kan ons echt het gevoel geven dat we meer tijd hebben – meer uren per dag om ons te wijden aan wat belangrijk voor ons is, zoals hobby’s, vrienden en familie, of plezier.

Door langzaam te leven kunnen we meer intentionaliteit in ons leven uitnodigen. Intentionaliteit helpt ons om meer betekenis en plezier te vinden in alledaagse activiteiten, ons eraan te herinneren waarom we doen wat we doen, in plaats van te opereren op cruise control en niet te genieten van de kleine dingen.

“Alles, van onze gezondheid en voeding tot onze relaties, gezinnen, gemeenschappen en scholen, [is suffering]’, vertelde Honoré Martha Steward, “en het schaadt ook ons ​​vermogen om te denken, te verbinden, te innoveren, werk te creëren, productief te zijn en creatief te zijn.”

Langzamer leven betekent ook leven in een betere afstemming met de natuur. Beslissingen nemen die uw gezondheid en welzijn ten goede komen, zal ook de gezondheid van de planeet ten goede komen, door maatregelen zoals het eten van lokaal geteeld voedsel, het verwerpen van modetrends en waar mogelijk wandelen en fietsen.

Door langzaam te leven kunnen we meer intentionaliteit in ons leven uitnodigen.

Nog een voordeel? Het creëren van een meer bewuste relatie met technologie. Slow living betekent niet noodzakelijkerwijs het afwijzen van technologie of andere moderne gemakken, maar zorgt er eerder voor dat technologie ons dient in plaats van andersom.

Tot slot betekent slow living het versterken en verdiepen van onze relaties. Met minder stress en meer tijd kunnen we meer toezeggingen doen met degenen die het belangrijkst voor ons zijn (en misschien minder met degenen die dat niet doen).

Het is belangrijk om op te merken wie toegang heeft tot een langzamer leven en wie niet – degenen met meer rijkdom kunnen het zich veroorloven om het rustiger aan te doen op het werk of zelfs helemaal weg te gaan, of kunnen tijd vinden om te mediteren of helemaal opnieuw te koken of prioriteit te geven aan hobby’s. Zoals de meeste trends in onze hyperverbonden wereld, is langzaam leven een vaak ontoegankelijke levensstijl geworden, geësthetiseerd op sociale media en grenzend aan de nu bijna betekenisloze uitdrukking ‘zelfzorg’.

“Zoveel BIPOC-mensen leven langzaam, hetzij uit noodzaak, hetzij gewoon als onderdeel van hun cultuur, en ze kopen niet echt veel”, zegt Leah Thomas, oprichter van Intersectionele milieuactivistverteld ID kaart. “Mijn oma zal uren achter elkaar op haar veranda zitten.” Slow living gaat niet over dure T-shirts (hoe duurzaam ze ook mogen zijn) of fietsen naar je werk – het gaat over mindful leven om voor jezelf en de wereld om je heen te zorgen.


Hoe kunnen we Slow Living in ons leven implementeren?

Toewijding aan een langzame levensstijl is toewijding aan imperfectie. Leven met intentionaliteit betekent jezelf toestemming geven om voortdurend te veranderen en te evolueren, afhankelijk van wat voor jou het beste werkt. Hier zijn enkele tips voor beginners om de langzame levensstijl te omarmen.

  1. Eet lokaal. Doe waar mogelijk boodschappen op boerderijen en boerenmarkten, of, beter nog, begin thuis een tuin. Kook voedsel dat u lekker vindt, niet alleen voedsel in uw typische rotatie of voedsel dat snel is.

  2. Maak bewust gebruik van sociale media. Sociale media kunnen een ongelooflijk hulpmiddel zijn voor inspiratie of om contact te maken met anderen, maar dat is het ook ontworpen om verslavend te zijn. Gebruik apps zoals Screen Time om uw gebruik te controleren en volg alleen mensen en accounts die inhoud plaatsen waardoor u zich geïnspireerd voelt. Als je wacht tot de ketel kookt, weersta dan de drang om je telefoon open te klappen en in plaats daarvan gewoon bij je gedachten te zijn.

  3. Onderhoud relaties bewust. In plaats van alleen maar te sms’en, nodig je een vriend uit voor een kopje koffie of een etentje, of bel je een familielid.

  4. Omarm slow fashion. Winkel tweedehands of van duurzame kledingbedrijven wanneer je maar kunt, maar onthoud dat de meest duurzame optie is om te dragen wat je al hebt. Leer je eigen kleding te patchen en probeer trends te negeren bij het winkelen, zodat je garderobe tijdloos is.

  5. Oefen met ‘nee’ zeggen. Deze is vooral belangrijk op het werk: leer ‘nee’ te zeggen om te voorkomen dat u zich te veel inzet en een burn-out riskeert.

  6. Reis met aandacht. Het verminderen van onze vliegreizen is van cruciaal belang voor het verkleinen van onze ecologische voetafdruk – en het kan ons ook betere vakanties opleveren. Verken overal waar je met de auto of trein kunt komen, en je zult een aantal verborgen juweeltjes vinden die je anders zou hebben gemist. En neem, zelfs als u met het vliegtuig reist, de tijd om te reizen – in plaats van vier bestemmingen in acht dagen te bereiken, kunt u een reis van een week maken naar slechts één plaats, waardoor u het gebied echt in u opneemt en uw reistijd en voetafdruk verkleint.

  7. Werk aan hobby’s die je leuk vindt. Maak tijd vrij om dingen voor de lol te doen, in plaats van alleen maar productief te zijn – je hoeft niet perfect te zijn in iets om ervan te genieten!

  8. Breng tijd met jezelf door. Vind troost door alleen te zijn met je gedachten, werkend aan een geaarde, vredige mindset.


Onthoud dat het punt van dit alles is dat je nooit perfect zult zijn. Het idee van een langzaam leven is een leven waarin je kunt nadenken over hoe en waarom je dingen doet. “Dit is geen race met een start- en finishlijn”, zegt Brooke McAlary in haar boek Langzaam: eenvoudig leven voor een hectische wereld. “Dit is langzaam, onvolmaakt, opzettelijk en evoluerend.”


Natalie Gale is een freelance journalist uit Boston. Als ze niet schrijft over kunst, eten of duurzaamheid, kun je haar naar de boerenmarkt zien fietsen, bakken, naaien of haar volgende Halloween-kostuum plannen. Zeg hoi Instagram!


VERWANTE LEZING


Uitgelichte afbeelding toont model Norrine Maupin in jurk van Shaina Mote; sieraden door Apsis


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *